Januari: tijd voor de grote schoonmaak en 7 andere to do’s

De 8 dingen waar je in januari weer eens tijd voor hebt.

Januari is voor de meeste horecazaken de maand bij uitstek van rust en weer ter hergroeperen. Misschien ben je voor een aantal dagen of weken dicht en ga je genieten van een welverdiende vakantie. Wij hebben een aantal dingen op een rij gezet wat je kan doen in januari.

  1. Grote schoonmaak. Na vele maanden van vele gasten over de vloer is het misschien wel eens tijd om eens goed de bezem door alles heen te halen.
  2. Het bezoeken van beurzen. Januari is vaak een rustige maand. Het begin van een nieuw jaar. Tijd om eens naar beurzen te gaan om te kijken wat de trends en de ontwikkelingen voor het nieuwe jaar zijn.
  3. Spullen die veel gebruikt worden hebben onderhoud nodig. Misschien heb je wel nieuwe stoelen nodig of nieuw apparatuur. Of moet er uitgebreid worden. Januari is daar wel een ideale maand voor.
  4. Vakantie. Na een jaar of maanden hard werken is het wel tijd voor een welverdiende vakantie. Heerlijk in de winter naar een warm oord of misschien wel op wintersport.
  5. Je plannen voor het hoogseizoen uitstippelen. Misschien wil je wel je terras uitbreiden en moet je daarvoor vergunning(en) aanvragen. Je gaat meer nadenken over hoe je dit jaar nog meer succesvoller kan maken dan het vorige jaar.
  6. Personeelsuitje. Omdat het zo rustig is, is het misschien juist een leuk idee om met je personeel eens iets leuks te gaan doen. Iedereen heeft hard gewerkt. Tijd om je personeel eens te trakteren op een leuk uitje.
  7. Gasten verrassen. Nu heb je lekker veel tijd voor je gasten. Bedenk leuke workshops, of ga wat vaker aanschuiven bij je (vaste)gasten. Bedenk leuke evenementen waardoor je meer je gasten aan je weet te binden.
  8. Doelen vaststellen. Naast al deze taken blijft het natuurlijk belangrijk te streven naar doelen. Wil je meer omzet? Of wil je meer gastbinding? Belangrijke vragen om eens over na te denken aan het begin van het jaar. En altijd leuk om op terug te kijken.

Wat doen jullie meestal in januari? Of is deze maand net zo druk als ieder andere maand?