8 Onmisbare Eigenschappen voor Succes in de Horeca

Je moet er misschien nog niet aan denken, maar het terras seizoen zal over een niet al te lange tijd weer beginnen. Misschien wil je wat bij gaan verdienen in de horeca. Maar in de horeca werken niet zomaar mensen. Nee, je moet er, enigszins, voor geschikt zijn. Wij hebben een aantal eigenschappen op een rij gezet die je toch wel moet bezitten wil je graag in de horeca werken.

  1. Wees extravert. Mensen die heel stil zijn gaan het ook niet echt maken in de horeca. Er wordt wel een bepaalde expressie van je verwacht.
  2. Initiatief nemen. Je kunt niet alleen maar de kat uit de boom kijken. Er wordt ook verwacht dat jij de werkzaamheden ziet en erop inspeelt.
  3. Aanvoelen van mensen. Gasten zijn allemaal verschillend. Je moet wel een bepaald gevoel voor mensen hebben om ze op de juiste manier te benaderen en te pleasen.
  4. Flexibiliteit. nooit in het weekend werken of nooit kunnen ruilen van dienst is een no go!
  5. Multitasking. in de horeca moeten er soms veel dingen tegelijk gebeuren. Dus wordt er ook van je verwacht dat je meerdere dingen tegelijk (zelfstandig) kunt doen.
  6. Stress bestendig. Misschien vanzelfsprekend maar veel mensen vinden dit wel erg moeilijk. Als alles tegelijk komt moet je jouw hoofd koel kunnen houden.
  7. Het spel snappen tussen gastheer/-vrouw en gast. Gasten zijn geen onderbreking van je werk. Je moet snappen hoe je met gasten moet omgaan ook al zijn ze soms lastig.
  8. Oplossingsgericht en positief. Nooit denken in problemen maar weten hoe je de juiste oplossing ervoor kunt gebruiken. Gasten verwachten dit van je wanneer er iets niet goed gaat.

Kun je het rijtje nog aanvullen met een eigenschap die niet mag ontbreken?