10 redenen waarom je een keer in de horeca gewerkt moet hebben

Hier zijn de redenen waarom je een keer in de horeca gewerkt moet hebben:

1, Omgaan met onverwachte situaties die eisen dat het direct opgelost moet worden. Ook al heb je nog 5 andere prioriteiten. Je leert hierdoor stressbestendiger te zijn.

2. Je leert snel te kunnen schakelen, alert te zijn, overzicht te behouden en efficiënt te werken.

3. Je zorgt ervoor dat je gasten tevreden zijn. Ook wanneer alles fout gaat aan de tafel. Toch wil je  proberen ze met een glimlach de deur uit te laten lopen

4. Collegiaal zijn. Als je ziet dat je je collega een handje extra kan helpen, dan help je gewoon. Als je ziet dat je collega ziek is maar toch komt werken, zeggen: “ga naar huis, ik werk voor je door.” Ook al heb je geopend.

5. Geen 9 tot 5 mentaliteit. Dat leer je wel snel af.

6. Hard voor weinig, nooit chagrijnig.

7. Je krijgt verkoop skills mee: bij verkopen, up-selling.

8. Je leert om te gaan met kritiek. Het is allemaal niet persoonlijk maar om je beter te maken.

9. Je leert om een echte teamplayer te zijn. Je helpt je collega’s en die laat je niet stikken. Onder geen enkel beding.

10. Je leert hoe je de beste service kunt geven ook al is een gast niet tevreden. Je wilt alleen maar tevredenheid.

11. Je leert aan te pakken en niet af te wachten. Anders houd je het niet lang vol

12. Je moet verstand van zaken hebben. Weet waar je over praat en wat je verkoopt,

13. Boven alles, je werkt in de grootste “ambachtelijke branche” van Nederland.

Al met al leer je in de horeca wat alle bedrijven zoeken qua competenties in hun medewerkers. Kijk maar naar een gemiddeld cv daar zie je al deze competenties in terug komen. Daarom, werkervaring in de horeca kan jou een verdere “boost” geven in je verdere carrière.