Fun & Facts

Verhalen van de werkvloer: Geblokkeerde doorgang

De hele dag ben ik alleen maar aan het hardlopen om de gasten goed van dienst te zijn. Iedereen is tevreden en relaxt. Zie nog een aantal vaste gasten, altijd leuk en gezellig om even een praatje mee te maken.

Ping, er staat eten op de pas. “Ja” roep ik naar een collega “ik loop het eten wel”. Met de borden ga ik naar tafel 100. Ik loop naar voren; “Drie heerlijke kip salades” scandeer ik naar tafel 100. Ik zie de tafel ernaast verrukt kijken naar de salades. “Meneer” hoor ik achter mij: “wij zijn met zeven personen, kunnen wij aan deze tafel, welke voor vier personen is, plaats nemen?” Ik zeg “Natuurlijk, ik ben binnen een halve minuut terug om de tafel voor u in orde te maken.” Prima, wordt mij nageroepen terwijl ik naar binnen snel om het brood voor de gebrachte salades te halen.

En wanneer ik naar het wachtende zeventje wil lopen om de tafel in orde te maken zie ik het volgende: alles is al helemaal ‘doe-het-zelf stijl’ aangepast aan hun groepsaantal. Het vervelende is dat het hele looppad geblokkeerd is, de gasten naast hun compleet ingesloten zitten, de andere tafel ernaast niet meer te bereiken is voor nieuwe gasten en dat ze de deur helemaal gebarricadeerd hebben. Tsja, welk deel van: ‘ik ben binnen een halve minuut bij u terug om de tafel voor u in orde te maken’, hebben ze niet begrepen? Zucht.

“Lieve mensen, dit gaat helaas niet werken, wilt u allen even opstaan zodat ik het voor u én voor ons prettig en werkbaar kan houden.” Dan hoor ik achter me “Meneer” en ik kijk over mijn schouder, “Wij hebben deze tafels even zo gedaan hoor, we zijn met vijf man.” Houdt het dan ook nooit op. Maar uiteraard antwoord ik vriendelijk: “Gezellig! Ik kom zo bij jullie!”