Op de werkvloer

Van de werkvloer: ongeïnteresseerde collega’s

Vandaag eens niet een verhaal. Maar irritaties, niet aan gasten, maar aan collega’s. Je kent het wel. Je bent druk aan het werk. Je rent van hot naar her en je hebt altijd een collega die ertussen loopt alsof de zaak leeg is en zo gaat sluiten.

De grootste irritaties van collega’s op de werkvloer:

1. Slome collega’s die geen tandje bij kunnen zetten en altijd alles weer opnieuw vragen.. heb je dan echt niks geleerd?

2. Slechte mise & place.. ontzettend balen als jij begint op je werk en ziet dat er maar een halve voorbereiding is. Dit wordt een zware avond, en bedankt!

3. Collega’s die liever niet in het weekend werken of drukke avonden en jij wel.. en op een of andere manier lukt het ze dan ook altijd om vrij te zijn.

4. Sluitdrankjes niet opgeruimd.. als je een ochtendhumeur hebt, dan wordt dat niet beter na de aanblik van de rommel.

5. Collega’s die altijd maar vrienden uitnodigen om langs te komen en dan rustig gaan kletsen aan de tafel met vrienden.. ja hallo, hier wordt gewerkt hoor!

6. Bestek is niet gepoleerd.. En vervolgens krijg jij de manager op je nek dat het niet gebeurd is.

7. Collega’s die er net een paar maanden werken en doen alsof ze al tijden bij de groep horen door baasje te spelen en dingen te doen die je pas mag doen als je er veel langer werkt

8. Geen tafels indekken na het opnemen van bestelling.. Zodat jij daarna met je volle handen nog even alles mag dekken voor de gasten.

9. Collega’s die nooit willen ruilen met een ander.. maar als ze zelf vrij willen dan verwachten ze dat een ander wel wil ruilen.

10. Collega’s die amper lachen en ongeïnteresseerd naar gasten doen.. dan weet je tenminste waar die recensie vandaan komt over personeel dat amper interesse toont.

Wat missen jullie nog in het lijstje?