Op de werkvloer

Van de werkvloer: Knallen en doorgaan..

Op de werkvloer is het een kwestie van knallen en doorgaan!

Je klokt vandaag in met de wetenschap dat je eigenlijk niet eens weet hoe laat je klaar bent. Eigenlijk wel gek dat wij dat hebben in de horeca. Trouwens, volgens mij kennen meerdere branches dit euvel. Vandaag heb ik er extra zin in. Waarom, ik weet het niet. Gewoon zin vandaag. Misschien wel om een record omzet te gaan draaien op deze zaterdag. Soms heb je dat gewoon, er hangt iets in de lucht, of tussen je oren, en dan wil je gewoon dat het gigantisch druk wordt. Nou, mijn wens is in vervulling gegaan.

Op het moment dat ik binnen stap zie ik mijn collega’s rondrennen. “Ja vriend! Snel omkleden en gelijk beginnen” wordt mij toegeroepen. “Wil je alvast een koffie zwart voor mij klaar zetten?” Roep ik naar mijn collega achter de koffie. Ik zie dat hij alleen een duim omhoog doet. Komt vast wel goed met mijn koffie, denk ik bij mijzelf. De dag verloopt als een trein en het lijkt erop alsof er geen stop aan gasten komt. Na een paar uur merk je dat het alweer donker wordt buiten, je maag begint te knorren en je weet: vandaag geen lunchpauze voor mij. Het liedje van de reclame ‘het houd niet op, niet vanzelf!’ Galmt door mijn hoofd en ik roep naar een collega: “sms STOP DRUKTE AAN naar 6232”

Ik zie dat het al 16.45 uur is. De opendiensten lopen ook nog rond. Liepen ze maar rond. In plaats van dat hoor ik alleen maar gezeur. “Kan ik al stoppen?! Ik heb weer honger! Ik moet echt uiterlijk 17.00 uur weg want ik heb met een vriend(in) afgesproken! Ik ben opendienst hoor, ik sta tot 15.00 uur op het rooster” En dan hoor je ineens: “Eindtijd is maar een richttijd, en vooral op zaterdag moet je niet zo vroeg met vrienden afspreken. Ga er maar vanuit dat je altijd langer door moet” Pfffff…. Hoor ik ze zuchten. Ik haal mijn schouders op en denk bij mijzelf: Wat een piepers zeg! Even een paar uur langer door werken en ze zijn van slag. De manager komt naar mij toe: “Goed nieuws! We hebben een record omzet te pakken!” Top nieuws, daar lever ik wel mijn lunchpauze voor in!