Op de werkvloer

Van de werkvloer: collega’s die een pepertje nodig hebben

Het is weer eens zover. Het is zaterdag, de vakanties zijn in alle hevigheid losgebarsten. Gezinnen trekken als volksstammen aan de zaak voorbij. Je hoort de hoge tonen van het kroos door de ramen en muren heen. Je kijkt even om je heen en je beseft dat het binnen eigenlijk geen haar beter is. Team Looney Tunes denk je. Nee wat? Hoor ik nu ook nog het liedje van Looney Tunes in mijn hoofd. Het moet niet gekker worden. “Goede morgen!” hoor je ineens. Verward kijk je op en ziet dat er een aantal gasten binnen komen. “Goedemorgen!” is je antwoord.

Je loopt de zaak door en ziet dat er een aantal collega’s gezellig bij de pas staan te kletsen. “Ja, heb uit geklokt? Heb je pauze? Tafel 20 is nieuw en tafel 13 wil graag geholpen worden! Schiet op!” De collega’s stuiven uiteen. Ting, Ting, Ting! “Waar is Joke? Die loopt toch drankjes?” Je kijkt in het rond en daar komt Joke van boven naar beneden gelopen. Lopen is eigenlijk nog een groot woord; eerder in een soort slow motion houding komt ze aan. “Joke, problemen met je motoriek?”

Je kijkt in het rond en daar komt Joke van boven naar beneden gelopen. Lopen is eigenlijk nog een groot woord.

Je hoort de deur open gaan en daar komt Chris binnen. Dan besef je echt dat het vandaag een zure dag gaat worden. Chris is zo’n type die je de hele tijd achter zijn kont aan moet zitten. Is net zo’n speelgoedje dat je opwindt en wanneer het sleuteltje uitgedraaid is dan moet je hem weer opnieuw opwinden. Doet niets uit zichzelf. Het wordt drukker en drukker. Precies wat je vandaag wilt hebben met zo’n team: NOT.

De gasten zijn lekker ontspannen vandaag. Ze zijn vriendelijk en je hebt een paar leuke gesprekken. Maar natuurlijk gaat er ook veel fout. Je voelt je net een politieagent vandaag. Staan ze weer te chillen bij de pas, denk je dan. Dan maar weer bitchen op ze. Daar komt Joke weer voorbij gestrompeld alsof ze meubels aan het uitzoeken is voor haar nieuwe huis. “Frank, waar is tafel 13 ook alweer?” Nu word je echt pissig: “Chrissssss!!!!! Kom op he! Hoe lang werk je hier nu al?” Idioot! Kon ik maar bij iedereen peper in zijn of haar reet duwen. Was deze dag maar voorbij.

Bron