Fun & Facts

Survivaltips voor drukke dagen!

Iedereen heeft een drukke dag in de horeca. En die dagen vallen eigenlijk precies op de dagen dat je zelf niet 100% fit bent. Je hebt slecht geslapen, je voelt je grieperig of je staat niet met een sterk team. Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet om toch de dag te overleven.

1.Blijf vooral ademen. Het klinkt heel logisch maar zolang je blijft ademen overleef je deze dag sowieso.

2. Op zo’n dag heb je geen tijd om te lunchen. Om toch te voorkomen dat je van je stokje gaat. Loop af en toe de keuken in om even wat te snaaien. Vraag vooral niet of je mag gaan lunchen.

3. Knop om in je hoofd. Denk vooral niet na over het feit dat het zo druk is. Nu is het de tijd om de auto-pilot aan te zetten en gewoon te gaan tot nadere orders.

4. Geen stress. Ga vooral niet stressen in je hoofd. Blijf overzicht houden. First things first.

5. Ook al heb je het nog zo druk, blijf lachen. Niet alleen naar de gasten maar ook met je collega’s. Door te lachen maak je gelukshormonen aan waardoor het allemaal niet zo zwaar meer is.

6. Laat de keuken de keuken. Ga je vooral niet bemoeien met hoe de keuken iets moet doen. Tenzij je graag op de eerste hulp wilt belanden.

7. Flink de pas erin. Lekker door blijven stappen. Niet gaan lopen alsof je op zoek bent naar muntjes op de grond.

8. De tijd is je beste vriend. Het wordt echt wel 23.00 uur. Tot die tijd kan je er maar beter een leuke tijd van maken.

9. Maak er een sport van. Wil je wat ‘flair’ toevoegen aan de drukte, zet dan een uitdaging uit voor jezelf, of voor collega’s. Bijvoorbeeld gemiddeld 5 euro fooi ophalen. Of wie de meeste grootste bieren verkoopt enz. Dan ben je ineens wel blij met de drukte.

10. De laatste tip mogen jullie invullen. De leukste tips zullen wij volgende week gaan posten.

Kom maar op met jullie tips om de zware drukke dagen door te komen