Fun & Facts

Stille stelletjes, wat doen ze echt?!

Je kent ze wel; stelletjes die gezellig uit eten gaan om vervolgens zwijgend tegenover elkaar te zitten. Het is natuurlijk maar wat je gezellig vindt, maar het heeft in ieder geval niet echt de uitstraling van een happy love couple.

Vraag jij je nou ook altijd af waarom zij ooit besloten om uit eten te gaan en wat ze zitten te doen?!

Stille stelletjes zijn:

1. 90 procent van de tijd bezig met het afluisteren van andere gezelschappen. Want het is véééél interessanter wat een ander meemaakt. Hun houding is er echter niet naar, ze zitten op zo’n manier dat het lijkt alsof ze totaal ergens anders zitten met de gedachten.

2. Constant aan het wachten. Ze vinden dat het lang duurt voordat het eten, drinken of wat dan ook komt en kijken regelmatig zoekend rond naar enig respons van de medewerker. Maar ja, wat is lang.. Als je je erop concentreert duurt het altijd lang. Het duurt pas lang op het moment dat je met druk gezelschap bent en na een tijdje denkt van: ‘Hé, waar blijft het nou?’

3. Stil omdat ze bezig zijn met hun telefoon. Lachend zitten ze achter het scherm druk te typen. Dit kan voor beiden gelden maar het kan ook een van de twee zijn. Degene zonder telefoon zit zich dan van binnen volledig op te vreten van irritatie: “Doe die telefoon toch eens weg, we zijn eens leuk samen uit eten.”

4. Bezig een onderwerp te zoeken waar ze het over kunnen hebben én daar komt net het nieuwe onderwerp; het eten wordt geserveerd: “Goh, lekker is dit zeg! Hoe is jouw eten?” “Ja, ook heerlijk hoor.” En de stilte valt weer.. Of er wordt een gesprek gestart n.a.v. hetgeen ze op de app krijgen: “Tom is morgen jarig, even wat plannen binnenkort.”

5. Druk aan het opletten. Om aan het eind van de avond met een waslijst te komen van klachten/verbeteringen. Met enige trots zelfs, want ze zijn heel behulpzaam geweest en hebben het beste met de zaak voor. Ze hadden immers alle tijd om alles op te merken. Ze zullen daarnaast ook duidelijk benoemen wat ze wel heel erg waarderen.

6. Wel blij en gelukkig, want aan het eind van de avond zullen ze zeggen dat ze een gezellig avondje uit hebben gehad samen. Om thuis nog honderduit te praten over het heerlijke eten, het vriendelijke personeel en de gezellige ambiance.

Wat is jouw ervaring met stille stelletjes?