Business, Lazy Time, Op de werkvloer

Rokers in toekomst niet welkom op horeca-terras

Er wordt veel gesproken en gediscussieerd over het roken in de horeca. Maar nu helemaal omdat het terrasseizoen is aangebroken. Een paar voor en tegens op een rij.

Voor:

  1. Horeca is gastvrij zijn, dus ook voor rokers
  2. Roken hoort bij de horeca. Je thuis voelen, ook met een sigaret.
  3. Er kunnen ook aparte tafels ingericht worden voor rokers!
  4. Op het terras zit je niet binnen en dus kan de rook gewoon in de open lucht verdwijnen.
  5. Op straat loop je ook door rook van rokende mensen heen.

Tegen:

  1. Er zijn meer niet-rokers dan dat er rokers zijn. 75% tegen 25% blijkt uit onderzoek.
  2. Niet roken is de nieuwe norm.
  3. Rook inademen tijdens het eten van een heerlijke maaltijd is gewoon vies!
  4. Rokers vragen nooit of het een probleem is als hij/zij een sigaret opsteken.
  5. Je zit toch gemiddeld 1 a 1,5 uur op het terras, dan kan je het roken toch even links laten liggen?!

Wat vinden jullie? Is deze discussie een gebed zonder eind? Of zijn de ondernemers wel creatief genoeg om met deze kwestie om te gaan.

Bron