Interviews

Ristorante Brava Casa in de Spotlight

Iamhoreca had het genoegen te spreken met Riccardo Caltabiano, eigenaar van Ristorante Brava Casa in Almere Haven. Inderdaad, een puur Italiaans restaurant met de nadruk op Siciliaanse specialiteiten en verse ingrediënten. Riccardo maakt het stukje Italië in Almere compleet; een vriendelijke man met een prachtig Italiaans accent.
De sfeer in het restaurant is gemoedelijk en gezellig. Ik neem plaats in de serre met uitzicht op de haven, mag genieten van een overheerlijke espresso en ondertussen vuur ik mijn vragen op Riccardo af:
Hoe ben je in de Horeca gekomen?

Ik kom uit een Italiaanse horecafamilie. Iedereen van mijn familie zit in de horeca. Dat begon al vóór mijn opa en oma. Je kunt dus stellen dat horeca echt in mijn bloed zit.

Waarvoor komen gasten bij Ristorante Brava Casa?

Vanwege de gezellige sfeer, het traditionele Siciliaanse eten en de leuke vriendelijke bediening.

Wat maakt volgens jou een horecazaak succesvol?

De gastvrijheid en de ervaring van het personeel. Daarnaast is het belangrijk dat je een unieke belevenis qua voedsel kunt meegeven.

Wat is je toekomstverwachting voor Brava Casa over vijf jaar?

Ik verwacht dat het meer bekendheid heeft gekregen in de omgeving en dat het nog meer exclusieve specialiteiten op de menukaart heeft.

Wat zijn jouw kwaliteiten als eigenaar?

De liefde voor mijn vak op een goede en leuke manier kunnen delen, zowel met de gast als met mijn personeel. Ik ben open en direct in mijn communicatie en daarnaast ben ik sociaal ingesteld.

Wat is in je eigen zaak je lievelingsgerecht?

Ik hou van de pure Siciliaanse smaak en van het échte slow food. Wat dat betreft vind ik alles lekker!

Ga je zelf wel eens uit eten en zo ja, hoe zou je jezelf omschrijven als gast?

Ik ben dan juist heel erg kritisch. Ik let heel erg op de bediening en op de gang van zaken in het restaurant.

Tijden veranderen, zo ook de horeca en dan met name wat de gast van je verwacht: hoe verander je mee?

Ik probeer zoveel mogelijk mee te gaan met trends in de horeca en dan met name ook op gebied van social media.

Als je zelf een wijziging of verbetering zou mogen doorvoeren, welke zou dat dan zijn?

Ik verander regelmatig de menukaart en verder wil ik graag de zaak omtoveren tot een futuristisch modern restaurant.

Wat vind je van het netwerk iamhoreca?

Top! Ik vind het goed dat zo’n netwerk er is. Horecaondernemers zouden meer met elkaar moeten netwerken.

 

Super bedankt voor dit leuke gesprek! We hopen je gauw nog eens te zien.

Meer informatie over Ristorante Brava Casa

 

Wil jij ook graag een keer met jouw Horecazaak in de Spotlight?

Stuur dan een mailtje naar info@iamhoreca.nl, wij zullen dan snel contact met je opnemen!