Fun & Facts

Pijnlijke vergissingen achter de bar

Er gaat soms wel eens iets mis, maar dat is niet altijd even erg. Dit zijn de 7 vergissingen die je liever niet maakt:

1. De blender ramp

De blender aan doen zonder de deksel erop. In het ergste geval kan het plafond van je zaak opnieuw geschilderd worden, wat een ramp..

2. Gebroken ijs in het glas

Het zichtbare verschil tussen glas en ijs is er niet direct, behalve in de mond. Voor elke barman is het een verschrikkelijk irritante vergissing als een glas kapot slaat vlakbij of nóg erger, in de ijsbak.

3. Prijzig flesje wijn

Een flesje wijn van 250 euro serveren in plaats van het flesje wijn van 60 euro dat besteld was. Helemaal vervelend wanneer je er de volgende dag achter komt tijdens het inventariseren van de drankvoorraad. Ai..

4. Dat zei ik net

Lastig is het wanneer je een gast begroet met “Hoe gaat het met u vandaag, meneer?” en zij “goed” tegen je zegt. Lekker gênant!

5. Vliegende shaker

Punten scoren bij gasten door een shaker achter je rug om de lucht in te gooien werkt niet altijd. Vooral niet wanneer de shaker nat is en uit je handen glipt recht op gast af, die vervolgens bedekt is met diverse roomlikeuren. “Dit drankje krijgt u van het huis.”

6.  Alcoholvrije cocktails

Een alcoholvrij cocktailtje maken die niet alcoholvrij is kan een flink probleem worden wanneer je dit per ongeluk voor een achtjarige neerzet. Vooral wanneer je hier niet op tijd achter komt.

7. Olijven-mojito

Iets wat een schaamtegevoel kan opleveren is dat je siroop wilt pakken en hierbij de verkeerde fles pakt. Met als gevolg dat je een mojito laat uitserveren met olijvensap (voor martini’s).

Bron: foto