Fun & Facts

Oud vs Nieuw: creatief met gerechten

Ik zat laatst bij een Aziatisch restaurant. Qua inrichting niet standaard zoals we ze zo vaak zien. Nee, hip en modern. Ik raakte in gesprek met de eigenaar. Hij vertelde dat hij ervoor gekozen heeft om niet de standaard gerechten op het menu te plaatsen die iedereen kent. Nee, hij wilde juist laten zien dat de Aziatische keuken heel divers en erg lekker is. Dus werkt hij per maand met een andere kok uit een bepaald Aziatisch land. Deze kookt dan specialiteiten uit het land waar hij vandaan komt. Dit is nou top dacht ik! Hebben een rijtje gemaakt van gerechten die anders zijn dan normaal. Oud versus nieuw.

1.Caesar salade vs Quinoa salade

2. Broodje gezond vs zuurdesem brood met warme humus en gegrilde groenten

3. Tomaten/groentesoep vs rode linzen/ pastinaaksoep

4. Tosti vs de croque

5. Fanta enz vs home made limonades

6. Babi pangang vs Siu Ab (geroosterde eend met pruimsaus)

7. Latte vs dirty chai latte (met een shot espresso)

8. Bitterballen en ander fingerfood vs mezze hapjes, groenten met dips

9. Standaard sneetjes brood vs zuurdesem/spelt of vloerbrood

10. Mandje stokbrood met kruidenboter vs vloerbrood met olijfolie en zout of tapenade

Heb jij nog leuke oud versus nieuwe gerechten? Vul het rijtje maar aan.