Fun & Facts

Op de kruk bij: Huiskamercafé Bar Brå in Amsterdam!

De website van Bar Brå trok mij direct aan een kijkje te gaan nemen bij dit huiskamercafé in Amsterdam. Een eigentijds restaurant met een hip en origineel concept, zo was mijn eerste (online) indruk! Al snel besloot ik te gaan en nam een paar goede vrienden mee. De entree is verrassend, geen restaurant- maar een huiskamergevoel. Aan de muur hangen verschillende kunstobjecten. Een beetje artistiek, exotisch, modern, hip en internationaal, anders dan anders. Enthousiast bezocht ik later nog eens een avondje Bar Brå. Die vrijdagavond werd het thema ‘Drunken Elefant’ gepresenteerd. Een DJ draaide lekkere muziek en met in mijn ene hand een cocktail en mijn andere hand een bordje eten kon mijn avond niet meer stuk.

Positieve punten

  • Het restaurant lanceert de zogenaamde pop-up keuken met als focus ‘streetfood’, verschillende koks worden uitgenodigd te komen koken in de keuken achterin het restaurant. Elke avond wordt een exotisch gerecht klaargemaakt gebaseerd op verschillende thema’s zoals ‘Taco Tuesday’ en ‘Asian Streetfood’.
  • Het eten is ondanks de benaming streetfood van hoge kwaliteit. Vers maar ook kleurrijk en origineel.
  • Uitgebreide drankenkaart maar de gewone coca-cola staat er niet op. Het restaurant serveert allerlei soorten drankjes maar biedt vooral een leuk arrangement aan cocktails en speciale bieren zoals verschillende soorten gemberbieren. Heerlijk hoor, zon gemberbiertje!
  • De prijzen van de gerechten die per dag geserveerd worden zijn prima. Zeer goed eten voor weinig geld.
  • De sfeer is echt leuk! Houd je van reizen? Dan is dit helemaal jouw ding!

 Iets minder misschien?

Het gaat niet om een grote locatie. Op een drukke avond weet je dus niet altijd zeker of er plek is.

Het beste is dan om even te bellen of een reservering te maken. Verder serveert het restaurant elke dag een ander menu maar het is eten wat de pot schaft. Het is niet mogelijk een voorgerechtje of een borrelhapje te nemen bijvoorbeeld. Dat kan een nadeel zijn maar dat hoeft natuurlijk niet.

Nog andere dingen?

Wil je eens wat anders? Ga dan hier eens naar toe. Ook leuk voor een vrijdagavond met vrienden!