Fun & Facts

Oostenrijkse sneeuw en schnitzel!

Oostenrijk is het land van de sneeuw en de schnitzels!

Binnenkort stapt half Nederland weer in de auto of het vliegtuig of ander vervoermiddel naar Oostenrijk. Een land waar bergen zijn en waar sneeuw ligt en waar je dus kunt skiën. Een wintersportgebied dus. Voor veel mensen iets waar je het hele jaar naar uitkijkt. Langlaufen, skiën, de skiklasjes en pasjes,de pistes en soms ook nog een arrenslee.

Wintersport in Oostenrijk

Dat alles maakt deel uit van de wintersport in Oostenrijk. Voordat je vertrekt maak je natuurlijk lijstjes want je wilt toch echt niets vergeten mee te nemen. Vooral de ski’s en de skikleding niet vergeten want anders staan we daar als Nederlanders in ons te koude jasje. Geen gezicht natuurlijk. En een extra kaart want stel je voor dat je verdwaalt. Je zal niet de eerste zijn. Je wilt toch echt niet op een gletsjer terechtkomen. Plus natuurlijk een vignet voor de autosnelwegen.  Die is daar bijna overal verplicht. En dan zijn we er echt klaar voor. Wow, wat heerlijk!

Gastvrijheid

Maar bovenal dat Oostenrijk een toeristische trekpleister is, is het ook een land dat gastvrij is. Plus een land dat een rijk cultureel verleden heeft.
En dat niet alleen in de winter maar ook in de zomer wanneer wintersport plaats maakt voor watersport, biken, wandelen, klimmen. En natuurlijk het bezoeken van grote steden.
En dan zijn we er. In Oostenrijk dus. We hebben geld te besteden of om het hip te maken, ook onze bitcoins. Maar geen idee of dat daar te besteden is.
Overdag skiën naar de skihutten, welke steeds  luxer worden en waar je heerlijk kunt eten en drinken.
Maar wordt er niet geskied dan zijn er ook nog de Oostenrijkse koffiehuizen. Waar een keuze is uit veel koffievarianten bijvoorbeeld de melange, de espresso, de brauner, thee, ijskoffie en nog veel meer. Daarbij natuurlijk gebak. De sachertorte of de apfelstrudel, past goed in de sneeuw toch. En veel lekkerder dan thuis natuurlijk 🙂

De écht grote schnitzels

En dan ‘s avonds, die heerlijke schnitzel, die in Oostenrijk is uitgevonden. Wat een mals stuk vlees, heerlijk gepaneerd en zo groot dat het hele bord bijna wienerschnitzel is.  Heerlijk ook met de rode bessensaus en de o zo lekker gemaakte aardappeltjes of friet. En de zo lekkere sla.
Zelf hebben wij dat geproefd in het o zo romantische plaatsje Kufstein. Waar we hebben gesmuld. En de schnitzel helemaal opgegeten. Wat ons echt geen moeite kostte.  Alleen daarom al wil je terug naar Oostenrijk.
Onze vraag is natuurlijk: waar heb JIJ in Nederland de LEKKERSTE en grootste natuurlijk, WIENERSCHNITZEL,  geproefd?

Echt met de hoofdletters. We zijn benieuwd!