Fun & Facts

Ongeschreven regels op de werkvloer..

Er zijn op de werkvloer een aantal, ongeschreven, regels waar iedereen zich aan hoort te houden. Althans, dat wordt wel verwacht. Als je echt helemaal nieuw bent dan kunnen er dingen door de vingers gezien worden. Maar al gauw zal je merken dat je dat niet nog een keer moet flikken. Dit kun je beter niet doen:

1. Je ziek melden op een zaterdag, of een andere drukke dag, wanneer jij ook nog een sluitdienst hebt.

2. ‘Ja, maar’ zeggen als er gevraagd wordt om NU iets te doen. Nu is in de horeca echt NU, a la minute, geen seconde later.

3. Met een leeg dienblad terug komen.

4. Als de vraag komt of je het bestek wilt poleren, ga dan vooral niet met je ogen draaien of zuchten.

5. In discussie gaan, tijdens topdrukte, met de keuken over een gerecht dat, volgens jou, niet goed gegaan is.

6. Zeggen: ik heb niets te doen.

7. Je collega laten stikken op een druk terras door weer naar binnen te gaan alsof je het niet gezien hebt of tijdens die topdrukte zeggen: ‘U kunt bij die collega bestellen.’

8. Na de sluitborrel de lege glazen stapelen bij de afwas, die ook nog eens niet volledig is weggewerkt. Want je denkt ‘ach, die ene collega komt toch altijd op tijd, heeft vast niks te doen.’

9. Je drankjes die je gedurende de dag drinkt, overal laten rondslingeren zonder op te ruimen. Ondertussen vormen zich overal clusters van vieze glazen.

10. Door blijven stapelen bij de afwas hoek. Als je al ziet dat er niet verder gestapeld kan worden.

Hebben jullie nog ongeschreven regels die absoluut opgevolgd moeten worden?