Fun & Facts

Kom jij wel eens te laat op werk? De beste excuses

Iedereen komt wel eens te laat op werk. En dat kan allerlei redenen hebben.

Onderstaande te laat op werk excuses kunnen echt waar zijn, maar ook gewoon een smoes.

Oordeel zelf:

1. Ik stond in de file. Grote kans dat deze ‘smoes’ echt waar is. Niemand zal dan ook twijfelen aan dit excuus. Tenzij je natuurlijk in een rustige omgeving woont, maar dan zou je nog altijd kunnen zeggen dat je achter een tractor reed.

2. Ik gleed hard uit in de douche. En toch sta ik hier fris en fruitig om aan de slag te gaan! Een betere werknemer kun je je niet wensen.

3. Gister was een lange vermoeiende werkdag en ik was vandaag vergeten waar ik mijn auto geparkeerd had. Zo gek is dat niet toch, soms vergeet je door vermoeidheid (of alcohol) gewoon waar je geparkeerd hebt of waar je de sleutels hebt gelaten.

4. Mijn moeder belde en haar kan ik écht niet negeren. Echt sorry, zo vervelend, maar je weet hoe moeders zijn. Ze bleef maar kletsen en ik kon er gewoon niet tussen komen.

5. Het tankstation werd beroofd toen ik aan het tanken was. En door mijn heldhaftige optreden zijn de daders opgepakt. Kijk morgen maar in de krant.

6. De trein was zo druk dat ik niet kon instappen en de andere trein had vertraging. Altijd een geloofwaardig excuus met de NS.

7. Ik ben niet laat, want ik dacht aan werk toen ik onderweg was. De hele dag dacht ik er zelfs aan, ik ben een erg betrokken medewerker.

8. Ik droomde dat ik ontslagen was. Het voelde toch een beetje vreemd en toen kwam ik erachter dat het een droom was, oeps.. te laat!

Nu kunnen we je vragen jouw beste smoes te geven, maar wat was de raarste échte reden dat je te laat was op werk?