Fun & Facts

Je nieuwe collega in de maling nemen: 6 ontgroeningen

Als nieuweling is het natuurlijk niet zo leuk als je zo in de maling wordt genomen, maar vele nieuwe horecamedewerkers worden toch met een paar flauwe grappen ‘ontgroend’. Het is maar het begin, daarna word je met open armen welkom geheten in een groep gezellige collega’s.. Dus even door de zure appel heen bijten ;-).

Bij je nieuwe collega kan je:

1. De opdracht geven om lege flessen te brengen naar een plek die niet bestaat. Om na 10 minuten toch met vermaak te kijken naar je arme collega die maar blijft zoeken naar de juiste plek.

2. Van koffieprut en crème fraîche een Oreo koekje maken en die voorschotelen aan en vertellen dat dit de nieuwe special is. Nieuwe speciale tandkleuring ja, want de rest van de dag heeft je collega zwarte tanden.

3. Op een heel druk tijdstip vertellen dat de soep van de dag “Vegetarische kippensoep” is. Met zoveel nieuwe indrukken is luisteren niet het sterkste punt. Lachen dus, als je collega de soep van de dag doorgeeft aan gasten.

4.  hem/haar laten zoeken naar iets wat niet bestaat. Bijvoorbeeld een nieuwe fust met een rare niet bestaande merknaam met daarbij de verwijzing waar het precies zou moeten liggen.

5. Een emmer vullen met water en alle messen van de nieuwe kok erin gooien, natuurlijk in een ongezien moment. Daarna de emmer met messen in de vriezer plaatsen zodat het één groot blok ijs wordt. Altijd voor herhaling vatbaar.

6. Een fulltime collega aanwijzen als eigenaar. Dus vragen of ideeën, dan moet je bij de ‘eigenaar’ zijn, ahum..

Jullie hebben vast ook wel goede grappen uitgehaald, dus vul maar aan!