Fun & Facts

In welk land is roken het duurst?

Dat roken slecht voor je is, dat weet iedereen wel. Roken en horeca hoort wel een beetje bij elkaar. In veel horecazaken is je sigaret ook gelijk je pauze. Vooral als je net gegeten hebt of keihard hebt moeten knallen, dan is zo’n sigaret wel je grootste vriend! In Nederland betaal je al snel € 6,20 voor een pakje Malboro. Maar het kan natuurlijk nog altijd duurder. Wij hebben een aantal landen op een rij gezet waar het duurst is om te roken en waar het goedkoopst is om te roken.

  1. Australië spant de kroon. Daar mag je voor een pakje Marlboro € 13,60 neerleggen. Als je dan een stevige roker bent, mag je ook wel over een stevige portemonnee beschikken.
  2. Noorwegen komt op een mooie tweede plaats uit. Daar mag je voor een pakje Marlboro € 12,44 neerleggen.
  3. Verenigde Staten. Iedereen kent nog wel de cowboy dat stoer een sigaret rookt. Juist Marlboro. In de US mag je € 11,50 neerleggen voor een pakje.
  4. We zijn weer terug in Europa. Ben je van plan om naar Ierland te gaan? En je bent ook nog eens een roker, dan ben je daar voor een pakje Marlboro € 9,10 kwijt.
  5. Engeland en Schotland. Dit zijn de twee hekkensluiters als het gaat om de duurste pakjes sigaretten. In beiden landen kost je een pakje sigaretten gemiddeld € 8,-.
  6. Maleisië en Zuid Afrika trappen af als de duurste in de rij van de goedkoopste. Gemiddeld betaal je daar voor een pakje € 2,-
  7. Indonesië betaal je net aan € 1,- voor een pakje sigaretten.
  8. Het allergoedkoopste pakje sigaretten vinden wij in Mongolië. Daar betaal je maar liefst € 0,55 cent voor een pakje Marlboro. Als je dan een slof wilt meenemen, moet je een reis naar Mongolië plannen. Je rookt daarna bijna voor niets.

Natuurlijk willen wij het roken niet aanmoedigen. Maar wij zijn toch benieuwd naar jullie favoriete rookmoment van de dag.