Op de werkvloer

In de keuken heb je deze foutjes vast wel eens gemaakt..

Vooral als leerling kok maak je de nodige fouten. Daar ben je leerling voor. Ook als je geen leerling meer bent kun je nog genoeg foutjes maken. Ach, het hoort erbij. Even tot 10 tellen, of die woede uitval van de chef incasseren, en weer doorgaan..

Jij hebt weleens..

1. Een vers bereide, lees urenlange bereiding, bouillon per ongeluk weggespoeld omdat de chef je vroeg om de bouillon te zeven. Wist jij veel dat dat ‘slootwater’ goedje de bouillon was.

2. De elastiekjes vergeten los te maken van de kreeft en zo de pan ingegooid. Of juist tijdens het losmaken gepakt worden door de scharen.. Au!

3. Zout in plaats van (automaten)suiker gebruikt in een gerecht. En nee, niet een beetje maar veel! Dat kon je weggooien..

4. Per ongeluk met je doek aan de hand te dicht bij het vuur gestaan. Voel je ineens iets heets bij je arm.. Ai

5. Vergeten te onthouden dat die ene bestelling een glutenallergie had.. Om vervolgens een salade mét croutons mee te geven aan de bediening. Die overigens natuurlijk net zo hard weer terug komt.

6. Het kraantje van de frituur vergeten dicht te draaien terwijl je weer aan het vullen bent. Het schoonmaken was nog de ergste klus OOIT!

7. Het bordje ‘pas op glad’ vergeten te plaatsen in de keuken. Om daarna je collega’s uit de bediening een voor een te zien uitglijden.. Ach wel een blunder waar je hartelijk kunt lachen om het leed van de ander.

8. Je vingers flink verbrand aan een pan, bord of ovenschaal.. En dan natuurlijk niet 1x maar tientallen keren. Nog erger is als je daarbij het betreffende gerecht uit handen hebt laten vallen en de hele keuken eronder zit.

9. Je gerecht te lang op het vuur laten staan of te lang in de oven.. Tsja dat kon je mooi weggooien, terwijl het al zo druk is. Balen! Maar als ze zeggen dat alleen vrouwen kunnen multitasken, dan bewijzen mannelijke koks het tegendeel. Tenminste, als het gewoon goed gaat!

Welk foutje zal jij nooit meer vergeten?