Op de werkvloer

Horeca is topsport!

Horeca is topsport, en dat weten ze bij De Prins in Berlicum maar al te goed. Zij vertellen hoe de passie leeft op een drukke avond.

Op een doordeweekse dag stond er al het een en ander gereserveerd. Iedereen wist dat het een drukke dag zou worden. Bediening stond helemaal klaar om voor die dag de gasten een top avond te bezorgen. Koks waren bezig met hun mise en place voor de middag en avond.

Je controleert alles, pept iedereen op voor de avond en zegt tegen iedereen een prettige wedstrijd (ja zo voelt het). Je weet dat het druk wordt en wilt dat elk bord perfect uit de keuken gaat. Dat alles klopt; mooie cuisine, perfecte saus en het garnituurtje. Dat je vervolgens op de bel drukt en dat iemand uit de bediening de borden meeneemt. Woorden zijn niet nodig, we voelen elkaar aan, zie het als Sneijder die een steekpass op Robben geeft en hij scoort! De adrenaline giert door je lichaam wanneer de keuken op stoom is. Wanneer je de bonnen annonceert en je ziet alles de keuken uitvliegen. De bediening slaat alles goed aan en de jongens pikken alles goed op. Aanpassing op een gerecht/allergie? Geen probleem wordt allemaal opgelost, wij houden daar rekening mee. De gast merkt er niks van dat het druk is geen enkel gerecht komt terug, niemand hoeft bijzonder lang te wachten. En we werken met ze allen tot het laatste bord dat de keuken uitgaat.

De jongens pakken wat te drinken. En ik tel het aantal gasten.. Is het zo’n dag? Ja het is zo’n dag. Nieuw record 248 gasten die Prinsheerlijke zijn verwend en alles was top! De bediening heeft hard gewerkt om de gast een mooie avond te bezorgen, koks die voor elk bord hard hebben staan werken. We zijn niet door de ondergrens gegaan. Gast tevreden, iedereen lekker gewerkt en daar doe je het voor! Dat maakt mij trots!

Horeca is topsport, Horeca zit in je bloed.