Fun & Facts

Hoe maak je gasten enthousiast?

De ‘beste chef ‘ van de Bosporus

Rudolf van Nunen (60), een Nederlandse kok uit Brabant werkzaam voor een hotel in het Turkse Istanboel was laatst op de radio. Zijn verhaal was zo interessant dat ik de radio wat harder zette. Rudolf van Nunen werkt als chef-kok in een hotelrestaurant van het hotel ‘The Marmara Taksim’. Hij heeft over de hele wereld gewerkt waardoor hij zeer bekend is met vele Internationale keukens. Deze kennis past hij toe in de keuken en proef je in zijn gerechten zo las ik in één van de vele recensies. Hij valt op door zijn bijzondere gerechten. Wat denk je bijvoorbeeld van een ‘lolly van eendelever met daaromheen een gel van zure kersen en vijgen gemarineerd in port’?

Vooral zijn enthousiasme viel me op. Ik kreeg gelijk zin om in het vliegtuig naar Istanbul te stappen en bij hem te gaan eten. Maar wat is nou eigenlijk de kracht hiervan? Hoe promoot je je restaurant en je eigen keuken zo goed?

Deze man deed dat zo gemakkelijk. Hij vertelde over zijn passie koken en het bereiden van voedsel op verrassende wijze. Vervolgens deed hij uit de doeken welke gerechten er op de kaart stonden.

Met een snelle search op het internet  kwam ik erachter dat deze man razend populair is als ‘ gastronomisch kunstenaar’ en dat zijn restaurant al maanden van tevoren volgeboekt is. In Turkije is hij door een populair blad zelfs uitgeroepen tot beste kok van Istanbul. Toch wel even een prestatie!

Natuurlijk kan hij goed koken. Maar dat kunnen er meer. De vraag is: Hoe maak jij je gast enthousiast over je restaurant en je keuken? Hoe zou JIJ dat aanpakken?  Tips zijn welkom!

De beste tips zullen wij verwerken in een apart artikel. Jullie reacties zijn welkom!