Fun & Facts

Het kan flink spoken in hotels!

Je kent ze vast wel, die verhalen over hotels waar het spookt. Met name de hotels die wat ouder zijn hebben een interessante geschiedenis die vaak tot de verbeelding spreekt. Of deze verhalen op de waarheid berusten? Dat is de vraag, maar ze blijven leuk om te lezen. Dus hierbij mijn verhaal!

Ik heb een aantal jaar geleden als receptioniste in de frontoffice gewerkt bij een groot hotel in Amsterdam. Het hotel bevond zich in een groot historisch pand welke ook al bijna een eeuw lang als hotel wordt gebruikt.

Ik werd ingewerkt door een aantal verschillende collega’s. Wat mij in het begin al snel duidelijk werd is dat we een aantal kamers liever niet verhuurden. Alleen als het hotel helemaal overvol was geboekt gaven we deze kamers pas weg. Waarom wij deze kamers niet verhuurden werd mij niet direct duidelijk.

Naarmate ik er langer werkte begon het mij steeds meer duidelijker te worden. Tijdens mijn avonddiensten was het vaak wat rustiger in het hotel waardoor ik al snel in gesprek kwam met de jongens van de beveiliging en de oudere dame van hoofd housekeeping.

En zo kwam ik er uiteindelijk achter waarom deze kamers niet werden verhuurd. Niet omdat ze oud waren of lekkages hadden, maar met name over wat er zich had afgespeeld in die hotelkamers.

Zo werd mij verteld dat een oud soldaat zich had opgehangen in één van de hotelkamers. Maar ook dat er een moord had plaatsgevonden in weer een andere hotelkamer. Sinds het moment dat het lichaam van een vrouwelijke hotelgast op de hotelkamer werd gevonden in 1984, kwamen er regelmatig klachten van gasten over vreemde geluiden en rookachtige verschijnselen. Ook gasten schijnen ’s nachts maar moeilijk in slaap te vallen. Sindsdien spookt het er dus en om klachten van gasten te voorkomen, vehuren wij deze kamers dus zo min mogelijk. Kortom oude gebouwen kunnen spoken!