Fun & Facts, Lazy Time

Garnalen of scampi’s pellen doe je zo!

 

Garnalen of scampi’s pellen aan tafel, een lastig klusje!

We houden ons aan tafel aan de etiquette. Zo hoort dat.

Niet smakken en boeren gaat nog wel. En niet met je ellebogen op tafel leunen, dat weten we ook nog wel.

Maar dan krijg je plotseling een bord met garnalen op tafel.

Je zit niet eens in een tapas-bar! Hier had je niet op gerekend.

En.. de gamba’s zijn tot je grote schrik niet gepeld. Help!

Onthoud dit. Nooit maar dan ook nooit met twee handen eten.

Met één hand kun je wel eten. Bijvoorbeeld je hamburger of friet. Daar is niks mis mee.

Scampi’s of garnalen dat is andere koek. Je moet van een ongepelde garnaal eerst de kop en de staart eraf trekken.

Dat mag met je handen. Dat klinkt simpel.

In het midden zit het schild met daaraan de pootjes.

Brr.. het begint erop te lijken dat dit een ranzige klus gaat worden.

Let op dat je de eerste garnaal niet meteen staat te molmen

Druk de garnaal niet direct plat want dan heb je het weke vlees kapot gemaakt.

Wel kun je de staart inknijpen zodat dit deel makkelijker loskomt.

De kop breek je rustig af en het schild kun je vervolgens eenvoudig weghalen.

Het is even oefenen maar je zult zien dat nummer drie vaak een stuk beter gaat.

Heb je eenmaal de garnaal van zijn jasje, kop en staart ontdaan, eet ze dan niet met je handen!

Die neiging heb je omdat toch al vieze vingers hebt ( kun je ze meteen schoon likken..) maar gebruik je vork!

Mocht je het aan tafel niet meer weten, doe dan alsof je absoluut onder de indruk bent van het uitzicht op je bord en let op de anderen.

Die het hopelijk wél weten..

Er is trouwens verschil tussen een gamba en een scampi.

Een gamba is een warmwatergarnaal die voorkomt langs de kusten van Spanje en Portugal.

Een scampi is een klein kreeftje met twee scharen en een rozig pantser.

Beiden hebben pootjes, dat dan weer wel 🙁

Misschien denk je als je dat alles hebt gelezen, doe mij maar een hamburger met friet.

Voor de bediening; vergeet niet een bakje met water en citroen op tafel te zetten.

Wat vind jij van gamba’s of scampi’s? Moeten we dit meer in de horeca gaan serveren?

Want t’is wel gezond!