Fun & Facts

De 5 raarste restaurants ter wereld

Het creatieve brein van ondernemers kan alle kanten op gaan, dat blijkt wel uit deze 5 restaurants met een apart concept. Dit zijn restaurants die op reislijstjes staan met plekken om te bezoeken.

5. Twin Stars in Moskou, Rusland

twin-stars-dj-cafe-barBij deze bar worden alleen eeneiige tweelingen aangenomen. En om het nog leuker te maken; ze dragen dezelfde kleding. Zoek de verschillen maar!

Hoewel geen thema-restaurant, is in Eindhoven ook een eeneiige tweeling werkzaam in dezelfde zaak. Als je niet weet dat het een tweeling is, denk je toch: ‘Heuh, hoe doet ze dat zo snel?’ als je de één naar de keuken ziet lopen en de ander vervolgens een halve seconde later naast je tafeltje staat.

4. Dick’s last resort, Amerika

Dick's last restaurantHoe leuk is het om hier te werken. Gewoon lekker zeggen wat je denkt. In dit restaurant zijn beledigingen en onbeschoft gedrag de regel. Je krijgt ook nog een mooie koksmuts met een beledigende boodschap. Ben je snel beledigd of een échte klager, ga hier dan vooral niet eten. Je kunt een behoorlijke snauw terug verwachten.

3. Opaque, Amerika

opaqueBen je bang in het donker? Dan is dit niks voor jou. Hier eet je in totale duisternis. Het idee erachter is dat alle zintuigen (smaak, reuk, gehoor) erdoor versterkt worden en daarmee ook de beleving.

In Nederland is dit concept o.a. te vinden bij CTaste Amsterdam en Bartiméus Beleving. Hier werken visueel beperkte mensen om hen een kans te geven en anderen kennis te laten maken met ‘hun wereld’.

2. Lainio Snow Village, IJsland

lainio-snow-ice-village-restaurantElk jaar wordt dit trendy hotel-restaurant met ijsbar in 6 weken opgebouwd uit ijs en sneeuw. Alles bestaat uit ijs: vloeren, wanden, tafels, bedden en ook de borden. Een lekker warm bordje soep is bij het uitserveren al lauw. Gelukkig slaap je wel op een matrasje onder een dikke slaapzak. Het draagt in ieder geval bij aan een bijzondere ervaring.

1. Modern Toilet, Taiwan

modern toilet2

Hoe kan je dit bedenken? Dit restaurant is een soort badkamerervaring met als hoofdrol Het Toilet. Je zit op een toilet, eet uit een toilet en drinkt uit mini-toiletten (deze mag je meenemen als herinnering). De muren zijn bedekt met badkamertegels en de lichten zijn gemaakt van douchekoppen. Het concept is erg populair en is dan ook al in meerdere landen gekopieerd.

Waar zou jij een keer willen eten?

Bron: 1,2,3,4,5,6