Fun & Facts

De 2 Grootste en 2 kleinste restaurants ter wereld

Twee uitersten: heel groot en heel erg klein. Feit is dat het alleen daarom al extra bekendheid geeft. Bij alle vier de restaurants geldt dan ook dat je ver van te voren moet reserveren om een plekje te bemachtigen.

Groot

1.West Lake Restaurant, China

West Lake ChinaHet grootste (Chinese) restaurant ter wereld bevindt zich in Changsha, China. Het restaurant is al een plaatje op zich, met goud vergulde beelden en muren en honderden rode lampionnen. Er is plaats voor zo’n 5000 gasten, er werken ruim 300 chef-koks en per week wordt er met duizenden kilo’s voedsel gekookt. Helaas houden ze er in dit restaurant wel een nare kookkunst op na, de slangen en vissen gaan levend een pijnlijke lange dood tegemoet. Het is de bedoeling dat ze nog enigszins bewegend op het bord van gasten terechtkomen.

2. Bawabet Dimashq Restaurant, Syrië

biggestrestaurantDit restaurant stond de afgelopen jaren in ‘culinaire strijd’ met West Lake in China. Beiden hebben ze ooit een vermelding gehad in het Guiness Book of Records als grootste restaurant ter wereld. Dit restaurant heeft 6014 couverts en er werken ruim 1800 werknemers. De keuken is een echte wereldkeuken te noemen met gerechten uit de keukens van: India, China, Midden-Oosten, Iran en natuurlijk ook van Syrië. Daarnaast staat ook deze zaak vol met imposante beelden, fonteinen en watervallen.

Klein

1. Kuappi, Finland

Kuappi-restaurantEen super klein houten huisje: je zou niet direct denken aan een restaurant. Toch is het dat wel. Op slechts 8 vierkante meter staat een kleine bar en keuken en tafel. Er is plek voor twee personen, en met mooi weer kunnen er eventueel nog twee op het heuse terras plaatsnemen. Hoewel dit het kleinste restaurant ter wereld is, zou het beter de kleinste bar genoemd worden. Als je hier eten bestelt, wordt het gemaakt in een groter restaurant verderop. Je kiest ook een gerecht van hun kaart.

2. Solo Per Due, Italië

solo-per-due1De naam zegt het al: Alleen voor twee. Er is dus plek voor slechts twee personen. Je krijgt een tafeltje met twee stoeltjes en twee sofa’s tot je beschikking. En uiteraard niet te vergeten een privé kok en privé bediening. Zoals je vast al kunt raden; goedkoop is het niet. Vanaf 250 euro per persoon kun je hier een maaltijd nuttigen.

Beeld: 1,2,3,4