Fun & Facts

Alles is vet in de horeca, behalve het salaris.

Haha.. zo maar een reactie van één van onze lezers.

Dit naar aanleiding van onze blog over overuren in de horeca. Veel werkgevers in de horeca blijken de overuren gedeeltelijk en soms zelfs helemaal niet uit te betalen.

Zij verdedigen dit met het argument dat de overuren in de horeca er gewoon bijhoren.

Nu kan je als werkgever vinden dat overuren een doodnormale zaak is maar dat wil nog niet zeggen dat overwerk gratis is.

Er is weinig gratis in de horeca.

Voor de gasten is er weinig gratis. Een glas water lukt vaak nog wel. Maar voor de rest moet je gewoon betalen. Logisch.

Zo ook je werknemers die overwerken hebben recht op betaling van de uren die ze maken. Gratis werken doe je thuis.

Een ander argument van werkgevers is dat als ze alle overuren zouden moeten betalen, ze de tent wel kunnen sluiten.

Tja als je zo redeneert zit er toch echt iets fout in je business model. Dan moet je kijken wat er fout gaat in je bedrijf.

Overwerken zonder vergoeding is niet zonder risico.

Als jij jouw mensen veel laat overwerken zonder enige vergoeding, neemt de kans toe dat ze in de lappenmand terechtkomen.

Moe en gefrustreerd. Werkgevers hebben tegenover hun werknemers een zorgplicht. Daar kan de werkgever op worden aangesproken.

Risico van claims liggen tegenwoordig zo maar op de loer.

Personeel in de horeca is schaars te vinden. Goed personeel in de horeca al helemaal.

Beloon je mensen daarom goed. Ze verdienen het.
En.. betaal je mensen op tijd. Het is reuze irritant om je geld niet op tijd te krijgen. De huisbaas en de bank willen hun geld ook op tijd. Het geeft enorme spanning bij mensen als ze hun geld niet op tijd krijgen. Logisch.

De grote jongens in de horeca hebben het denken wij wel voor mekaar. Maar juist bij de kleine horeca-zaken gaat er nog veel niet goed.

Daar valt nog winst te halen.

Is meer personeel een oplossing om overuren te voorkomen? Wat denk jij?