Fun & Facts

Actie voor verbod op kinderen in horeca

Onlangs schreven we al over de grotere vraag naar kindvrije (zones) horeca. In Canada is zelfs een restaurant waar een verbod geldt op kinderen, ondanks het vele verzet is het nu wel een zeer goedlopende zaak.

De oprichters van ‘No kids Allowed’ willen ook in Nederland een lijst krijgen waar een verbod geldt op kinderen in de horeca. Met hun slogan ‘Van sterrenrestaurant tot Shoarmatent, je komt er pas in als je 12+ bent’ hopen ze dat meer ondernemers durven te kiezen voor een verbod.

De actie stuit op veel weerstand. Vooral ouders zijn het er niet mee eens: ouders die kinderen hebben die zich wel voorbeeldig gedragen, maar ook de ouders die het niet nodig vinden hun kroost terecht te wijzen op ‘ongepast’ gedrag, lees; schreeuwen, rennen, andere gasten lastigvallen et cetera. Door een aantal tegenstanders wordt zelfs opgeroepen om kinderen met veel suiker op mee te nemen naar een restaurant.

Hoewel dergelijke initiatieven vaak de tegenstanders motiveert te reageren, blijkt wel uit onze eerdere poll dat er enige interesse is in kindvrije horeca. Nu is dit slechts een zeer klein percentage, maar wellicht moeten we niet onze ogen sluiten voor de bezoekers/ondernemers die wel behoefte hebben aan kindvrije horeca. Er blijven immers nog genoeg alternatieven over om met kinderen heen te gaan.

Denk jij erover na een verbod voor kinderen in te stellen?

View Results

Laden ... Laden ...