Fun & Facts

Aanbiedingen in de horeca. Soms een sigaar uit eigen doos.

Allerlei sites promoten aanbiedingen van restaurants waar je met korting kunt eten.

Zonder namen te noemen zijn er natuurlijk allerlei sites waar je aanbiedingen kunt zoeken van restaurants die de gasten graag naar zich toe willen trekken.

Allemaal niets mis mee. Soms moet je de gasten nu eenmaal over de drempel helpen. En dan helpt een leuke deal.

Maar soms blijkt een korting een sigaar uit eigen doos.

Hier schrijf ik onze ervaring met een restaurant ergens tussen Amsterdam en Hilversum.

Wat we die avond meemaken..

We worden ontvangen in het restaurant en het was bij het reserveren uiteraard al bekend dat we van een aanbieding gebruik zouden maken.

De bediening neemt onze jas aan en kijkt ons aan met een blik van ‘ had het niet zonder korting gekund?’

Afijn, we kiezen onze gerechten van de menukaart. We hebben hier al een paar keer vaker gegeten. Zonder korting. Dat dan wel.

Het eten is hier altijd voortreffelijk en goed verzorgd. Het restaurant zou niet met kortingen moeten werken want het is zijn geld waard.

Het eerste gerecht wordt opgediend. Ik durf het nauwelijks met mijn vork aan te raken, bang dat ik er naast ga prikken.

Zo gaat het die avond door. Waar je normaal gesproken tussen de 100 en 150 gram vlees op je bord krijgt gelegd, is het nu denk ik de helft. Mis een weegschaal.

Bij het toetje wil ik gaan vragen of ze op de deur willen letten in verband met de tocht.

Dát is geen korting! Dat is gewoon de helft van een normale portie. Dat kost minder geld. Ja logisch, duh.

En dan blijken de porties uiteindelijk nog duurder dan voor wat je normaal krijgt.

Als ik dat had geweten, had ik gevraagd geen korting door te voeren. Want we willen vooral genieten en we eten niet elke dag buiten de deur.

Dan maar wat duurder, dat maakt dan ook niet meer uit.

Dit is wat ik noem een ‘ sigaar uit eigen doos’ of ‘ fles uit eigen kelder’ , whatever.

Onverstandig en eigenlijk ook niet eerlijk. Want als je met aanbiedingen werkt voor gasten, dan moet het ook echt een aanbieding zijn.

En als je geen korting wilt geven dan moet je ook niet met die sites gaan samenwerken.

Jammer, op deze manier laten we het restaurant even een tijdje voor wat het is.

Had toch de pest in.

Hoe zijn jullie ervaringen met horeca-aanbiedingen?

En herken je dit bij andere restaurants? ( natuurlijk niet bij jullie 🙂 )