Aan tafel bij

Aan tafel bij: Restaurant Barbacoa in Sao Paulo!

Wearehoreca was op bezoek in Brazilie en bezocht daar Restaurant Barbacoa in Sao Paulo!

Lees hoe wij de horeca in Sao Paulo hebben ervaren!

Ben of ken jij een vleesliefhebber? De Braziliaanse ‘churrasco’ (barbecue) is dan zeker iets voor jou. In Latijns-Amerika verwijst churrasco naar gegrild (rund)vlees, maar oorspronkelijk komt het uit Brazilië, waar het vlees aan grote spiesen boven de barbecue wordt gegrild. Churrasco komt dan ook uit de tijd van de gauchos – cowboys in zuid-Brazilië – die vlees aan spiesen grilden, boven hete kolen in de grond. 

Natuurlijk hebben wij ook uitgebreid kunnen genieten van het lekkere vlees in Brazilië. Voor de ultieme ervaring hebben wij eerst flink lopen speuren op Tripadvisor en rondgevraagd bij de lokale bewoners en al snel werd ons aanbevolen om in één van de bekendste restaurants van Sao Paulo te eten namelijk; Barbacoa. Overigens zijn er in Sao Paulo zo’n 37000 restaurants 🙂

Barbacoa blijkt een chique restaurant te zijn waar de wat rijkere Paulistas komen. Dit restaurant heeft een geweldige romantische setting waar we hebben kunnen genieten van het echte Braziliaanse vlees. Dit restaurant Barbacoa is gedeeltelijk een buitenrestaurant, welke door enorme grote glazen puien ook af te schermen is tegen regen wind. Tevens staat het bekend in Sao Paulo om zijn enorm grote vijgenboom midden in het restaurant.

We hebben als hoofdgerecht gekozen voor een stuk rundvlees welke voortreffelijk was! Een enorm groot stuk en mals biefstuk genoemd de Queen Beef voor de echte vlees liefhebbers. Al het vlees van dit restaurant komt van hun eigen boerderij af. Het vlees bestond uit 650 gram biefstuk met daarnaast romige aardappelpuree en geglaceerde worteltjes uit de oven. Als afsluiter hadden wij als toetje gekozen voor de chocolade lavataartjes met ijs. Het toetje smaakte lekker, maar toch lang niet zo lekker als wij in Nederland kennen. De smaak van de chocolade is van een minder goede kwaliteit in Brazilië en dat is ook te proeven.

Al met al was het hoogtepunt van de avond toch wel het vlees! Daarnaast was het ook voor Braziliaanse begrippen niet bepaald een goedkoop restaurant, maar het vlees en de setting maakt het alles wel waard om er te gaan eten. Daarnaast was de service uitstekend, de medewerkers in het restaurant hadden echt oog voor de wens van de gast, vriendelijk en zeer behulpzaam. Al met al een plek een plek waar je heen kunt gaan voor een heerlijk avondje tafelen.