Aan tafel bij, Interviews

Aan tafel bij: Ruby Oriental Restaurant Amsterdam

Op een saaie avond wil je soms iets gezelligs doen. Een hapje eten is dan altijd leuk. Niet te formeel maar wel lekker en speciaal.

Omdat we bij het WTC Amsterdam in de buurt waren besloten we daar in de buurt een restaurantje te zoeken. Via google kwamen wij terecht bij restaurant Ruby. Aangekomen werden we verrast door de aanblik van het restaurant, hip en modern maar ook ehh gezellig 🙂

We werden vriendelijk ontvangen door de gastheer en naar onze tafel gebracht. We kregen de menukaart. Een mooie menukaart met verschillende asian fusion gerechten. Wij besloten de te kiezen uit de verschillende tapasachtige (maar dan Aziatisch) gerechtjes. Al snel kwamen we erachter dat deze hapjes wel erg lekker waren! Er werd onder andere een heerlijke Maleisische curry geserveerd, chinese loempiaatjes, eend in pannekoekjes en nog meer lekkere gerechtjes. Alles was zeer goed bereid en echt smaakvol. Maar vooral het feit dat dit geen typische chinees is maakt Ruby speciaal. We kwamen in gesprek met de eigenaar en hij vertelde ons nog niet zo lang met het concept gestart te zijn. De typische tapasgerechtjes zijn een succes, aldus de eigenaar. Wij zeggen, ga zo door.

 Positieve punten

  • Vriendelijke actieve eigenaar, hij is er voor zijn gasten!
  • Heerlijke en originele Aziatische tapasgerechten uit verschillende Aziatische landen maar ook de gewone gerechten (plates) kunnen besteld worden.
  • Ruime porties, niet onbelangrijk natuurlijk!
  • Leuke hippe ambiance. Aan het licht (en de sfeer) is gedacht en de spotjes etc. maken het restaurant gezellig.

Iets minder misschien?

De eigenaar was erg actief richting de gasten en zeer vriendelijk maar de bediening leek een beetje ingedut. Af en toe moesten we lang wachten totdat iemand van de bediening ons zag in tegenstelling tot de eigenaar zelf die druk in de zaak bezig was.

Nog andere dingen?

Wil je snel hapje eten of wil je lekker dineren? In dit restaurant kan het alletwee. Je kunt hier lekker een avondje tafelen maar ook snel een hapje eten is hier prima te doen.

Geef jou restaurant aan ons door en misschien komen we bij je langs!