Fun & Facts

Aan tafel bij: restaurant Tafelberg te Blaricum.

Waar eens het theehuis stond, staat nu het restaurant Tafelberg op de Tafelbergerheide in Blaricum. Een mooie locatie vlakbij de doorgaande weg naar Blaricum. Gelukkig met een ruime parkeergelegenheid op een onverhard terrein. Alles gratis.

Eenmaal binnen wordt je verwelkomd in een warm en sfeervol interieur met veel hout en een leuke serre. Het is net iets te koud voor het prachtige terras buiten met uitzicht over de bossen en heide. Er is trouwens ook een tafel voor ons gereserveerd gehouden. De kaarsen staan op alle tafels. Daar is om gedacht!

De bediening is vlot, professioneel en vriendelijk. We komen vanavond voor de asperges! Asperges met beenham, eitje en krieltjes. Op de kaart lezen we ‘ Diner chef de menu’ ; een voorgerecht bestaande uit een aspergemousse in een gefrituurd mandje, een asperge soepje en een asperge bitterbal. Daarna het hoofdgerecht; de asperges met beenham zoals het hoort. En als nagerecht een grand dessert met witte chocolade bavarois en bessensap, bitterkoekjes pudding met gebrande suiker en een bolletje citroenijs. We hebben genoten! Het uitgebreide voorgerecht was voortreffelijk. Helaas waren sommige asperges in het hoofdgerecht een beetje aan de taaie en draderige kant. Ook moesten we zelf om de botersaus vragen. Dat kan dus beter. Het nagerecht maakte alles weer goed. Als wijn namen we de pinot grigio. Een goed gevuld glas. Heerlijk! Gaat altijd goed met asperges.

Wat ik graag ook wil zeggen; de netheid, hygiene in dit restaurant is op orde. Alle houten tafels blinken van het poetsen, schone vloeren, nergens stof te bekennen, zelfs niet in de hoge zoldering van het restaurant. Je kunt trouwens ook nog boven eten. Daar is een grote ruimte gecreëerd, die tijdens ons bezoek niet werd gebruikt.

In het restaurant viel ons op dat slechts de tafels waren gedekt waarvoor een reservering was gemaakt. Er waren die avond weinig reserveringen. Het leek ons beter om een aantal tafels meer te dekken. Dat geeft vind ik meer cachet en sfeer. Bovendien lijkt het alsof je meer gasten verwacht. Nou ja, kleinigheid.

De deur tussen het restaurant en de keuken is een elektrische schuifdeur. Top! Staat erg netjes en strak in het interieur. Mooie grote keuken trouwens! Daar wil je als kok wel in werken!

Nog even een klein puntje van aandacht; de koffie die wij bestelden ter afsluiting van deze mooie avond was echt te simpel! Beter een bonbon van eigen makelij dan een suf klein koekje.

Ter afronding nog dit; We gaan hier weer naar toe. Het eten was goed, de wijn was lekker en de sfeer en bediening waren top! De locatie maakt het sowieso al tot een romantisch avondje dineren.

Een echte aanrader dus!