Aan tafel bij

Aan tafel bij; restaurant Moscow in Deventer!

Gisteravond was ik in Deventer. Ik had daar met iemand zakelijk afgesproken.
Hij kent Deventer en hij wist een goed restaurant aan de Brink in het centrum.
De Brink in Deventer is een groot gezellig plein met veel oude en hoge gebouwen.
Een Hanzestad zo wordt mij verteld. Rijk aan cultuur en historie.

Toen ik aan kwam lopen was er een opstandje van studenten die ruzie maakten met de mobiele eenheid. Er werd met de wapenstok gedreigd.
Gelukkig bleek het in scene gezet om te kunnen oefenen. Ik schrok al 🙂

Bij binnenkomst in het restaurant Moscow loop je tegen een opvallend modern verlichte glazen vitrine aan gevuld met tientallen wijnflessen. Staat erg chique.
Ik werd meteen verwelkomd door een dame die de jas komt aannemen en je naar de tafel begeleidt.

De eigenaar zelf noemt zijn horecazaak een stedelijk grand-café. Je hebt keuze uit een drietal verdiepingen waar je kunt eten. Wij zaten op de begane grond.

Het restaurant biedt een combinatie van franse en japanse gerechten. De sfeer en de inrichting zijn fantastisch! Een combinatie van oude en nieuwe bouwstijlen zorgt voor een warme ambiance. Fijne hoge stoelen met wit leder, tafels gedekt met wit tafellinnen bij het raam en de strak gepoetste water- en wijnglazen sieren het decor.

Achter ons de chefstable waar de sushi’s en de kleinere gerechten worden gemaakt. Kleurrijke led verlichting maakt het tot een soort van bar waar je ook een cocktail zou willen bestellen. Leuk bedacht. Heerlijks relaxte muziek erbij, niet te hard en niet te zacht.
Ik ben om. Blij dat ik hier ben uitgenodigd.

We bestellen wijn en we krijgen wijn. Ik bedoel; heerlijke wijn, ruim geschonken in lekkere grote glazen. Er is keuze uit drie witte en drie rode huiswijnen. Goede wijnen, niks op aan te merken.
Dan het eten. Ik kies als voorgerecht de ‘ moscow signature dish’. Een sashimi bowl bestaande uit een combinatie van dungesneden Yellowfin tonijn, zalm, coquille en makreel. In één woord verrukkelijk!
Het hoofdgerecht wordt de ‘confit de canard’ met een zoete sinaasappelsaus en geroosterde sjalotten/aardappelen. Het vlees valt zo van het bot. Zo hoort het.

We sluiten af met een kop koffie. Daar komen nog eens zoete friandises bij met zelfgemaakte chocolade. Na een heerlijk diner is dit een perfecte afsluiting.
Ik heb genoten! Over de bediening niet anders dan lof. Vriendelijk, snel en nergens moeilijk over doen.

De jas wordt voor mij opgehaald. Voor mij was deze avond culinair en gelukkig ook zakelijk geslaagd!