Fun & Facts, Op de werkvloer

9 redenen waarom jij koos voor horeca als bijbaan

Je ziet vaak veel jongeren, studenten, werken in de horeca. Maar waarom kiezen veel jongeren om hun bijbaan in de horeca te nemen? Wij hebben een aantal redenen voor jullie op rij gezet:

1.Horeca heeft altijd mensen nodig. Je kunt bij wijze van spreken gewoon binnenlopen, je voorstellen, een kort gesprekje voeren en gelijk aan de slag.

2. Er gebeurt meer in de horeca dan als je achter een bureau zit, waar je koffie mag rondbrengen voor je collega’s, of kleding moet vouwen de hele dag. De dagen zijn snel voorbij en op sociaal vlak leer je veel van mensen.

3. Fooi is een warme welkom wanneer je stufi of salaris op is. Je kan er boodschappen mee doen, winkelen, sparen of ’s avonds uitgeven in de kroeg.

4. Je maakt snel vrienden in de horeca. Iedereen is hartelijk als je nieuw bent en het werk dwingt je direct samen te werken en te knallen. Je weet gauw wat je aan iemand hebt.

5. Flexibele werktijden. Of je begint vroeg en je hebt nog wat aan je avond. Of je kan heerlijk uitslapen, de middag nog wat doen en daarna werken. En niet onbelangrijk; je kunt ’s middags gewoon naar school of studeren.

6. Het is lekker dynamisch. Het blijft je dagelijks uitdagen. Nieuwe gasten, de drukte, catering en je leert erg goed multitasken.

7. Je leert nog wat voor thuis. Waaronder koken, je eigen gasten thuis weten te verrassen met tafelopmaak, ideeën voor goede recepten of lekkere mix drankjes.

8. Het scheelt je een paar avonden koken. Voor je begint met werken vraag je voor jezelf een heerlijk gerechtje aan bij de keuken. Goede start van je werkdag.

9. Het is altijd gezellig om na te borrelen met je collega’s. En het werkt alleen maar in het voordeel als je samen moet werken de volgende dagen.

Wat was jouw reden om als bijbaan in de horeca te gaan werken?