Fun & Facts, Op de werkvloer

9 dingen die een kok beter NIET kan doen

Er gaat wel eens iets mis in de keuken.. Je wordt er ongetwijfeld niet echt blij van als het een en ander goed verpest wordt:

1.De boel laten aanbranden.. Je kent het wel; je let even niet op en je hebt de hele boel verpest. En dat op een druk tijdstip, kon je er ook nog wel bij hebben.

2. Bestellingen vergeten.. Bediening schreeuwt de keuken in waar die bestelling blijft. Gasten zitten al lang te wachten en zijn inmiddels aan het klagen. Oeps, over het hoofd gezien en dus vergeten. Nu keihard aan de bak om die bestelling af te ronde.

3. Vergissen in een product.. Wat smaakt de boel ineens zout, had je er per ongeluk zout bij gegooid in plaats van suiker. Kun je weer opnieuw beginnen, lekker dan.

4. Ovendeur openen tijdens rijzen.. En de boel zakt als een pudding in elkaar. Nog erger is als een leerling kok jouw geweldige creatie op die manier verprutst, en bedankt.

5. De carpaccio bevroren opdienen.. Terwijl je dacht dat het net zou kunnen, maar helaas, hij komt net zo hard weer bij je terug in de keuken.

6. Met een botte mes de zalm fileren.. Je hele zalm stuk gesneden, zonde van dat dure stukje zalm. Vooral als het de laatste op voorraad was.

7. De pannenkoek tegen het plafond aangooien.. Ach dit kan gebeuren. Oefening baart kunst zeggen ze.

8. De tijd niet in de gaten houden.. Balen, de eieren staan al 15 minuten te koken.. maar weer opnieuw beginnen en dan wel de tijd in de gaten houden.

9. Na sluiten keuken vergeten het gas uit te draaien.. Om vervolgens door je collega’s gebeld te worden dat de boel behoorlijk loopt te ruiken.

Welke kok kan het rijtje aanvullen met voorbeelden uit de praktijk?