Fun & Facts

8 Ergernissen van gasten onderling

In een restaurant zijn er soms mensen waar je je als gast behoorlijk aan kan ergeren! Je gaat uit eten om een gezellige avond te hebben maar door het gedrag van andere gasten wordt het uit eten gaan behoorlijk verpest. Jammer want daar ga je niet voor uit eten.

Wij hebben 8 herkenningen opgeschreven. Misschien herken je een paar. We zijn benieuwd.

8x herkenning van ergernissen van gasten onderling:

1. In een restaurant wat bijna leeg is een tafeltje uitzoeken, pal naast jou. Hoezó denk ik dan, er is hier toch genoeg plek. Waarom wil iemand zo dicht naast je zitten! Ik heb géén idee. Maar ergerlijk is het wel..

2. Kortgeleden nog. Wij lopen de entree van een restaurant binnen. Tegelijkertijd gaan mensen naar buiten door diezelfde entree. Maar kijken ons heel boos aan omdat wij door dezelfde entree naar binnen gaan.
Hoezo? Wat doen we verkeerd? Mogen we niet naar binnen of zo?

3. En dan, wat een pech, gaat iemand zijn neus uitgebreid snuiten, met of zonder zakdoek, en met heel veel lawaai. Zo’n toeter weet je wel. Lekker zeg. Wij willen nog wel smakelijk eten.

4. Ook zijn er gasten die niks te bespreken hebben met elkaar. Maar wél met gespitste oren jouw gesprek meeluisteren. Lichaamstaal zegt dan genoeg. Ze buigen bijna voor- of achterover om niets te missen van ons gesprek.
Ga zelluf praten denk je dan. Wat een nieuwsgierigheid.

5. Natuurlijk ook kinderen. Zelf vind ik kinderen schatjes. Maar andere kinderen……. Dit is trouwens niet helemaal eerlijk naar kinderen toe. Want meestal zijn het de ouders die hun kinderen vergeten op te voeden als ze in een restaurant zijn. Dus rennen, roepen, onder tafels door kruipen, het personeel voor de voeten lopen. Alles kan… En mag van deze ouders. Deze ouders zien en horen helemaal niets. Leuk. Maar wat doe je als gast: zeg je er wat van of niet.

6. Soms kan het ook heel stil zijn in een restaurant. Maar dan hoor je mensen in jouw buurt eten. Met heel veel  gepiep van mes of vork over hun bord.  Of de lepel in de soep die zo rinkelt. Moet het nu met zoveel lawaai denk je dan. Een beetje zachter kan toch ook wel.

7. Of van die mensen die de hele tijd jou aanstaren. Heel ongemakkelijk. Is er iets denk ik dan. Zit  mijn haar niet goed? Mankeert  er iets aan mijn kleding. Of iets anders. Geen idee. En ernaar vragen doe je dan natuurlijk ook niet.

8. In een druk restaurant, heel gezellig met elkaar. En dan beginnen de mensen naast je een gesprek met jou. Waar ze vervolgens niet mee ophouden. Hoe kom ik ervan af denk ik dan. Ik ken ze niet en dan zo’n lang gesprek. Of andersom mensen naast je die dat ook hebben, maar het wel leuk vinden. En over de tafels heen met elkaar praten. Met hard praten dus. Anders verstaan ze elkaar niet. En jij zit ertussen. Gezellig hoor.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar we hebben gewoon een paar voorvallen verzameld. Wie weet kunnen jullie nog wat toevoegen.