Fun & Facts

5 tips voor meer omzet uit je menukaart

5 goede tips voor meer omzet door de juiste woorden op de menukaart te gebruiken.

1.Geen Euroteken gebruiken en niet uitlijnen!

Dat roept direct de associatie met geld (en kosten) op. Door dit teken weg te laten verandert de perceptie van je gast en zal hij minder snel geneigd zijn om iets goedkoops van de kaart te bestellen.

2.Verleidelijke teksten schrijven!

Bijvoorbeeld ‘Warme appelgebak uit de oven’.

3.De bovenste en onderste gerechten worden het meest besteld!

De gerechten die boven- of onderaan de kaart staan worden het meest besteld. Dit geldt voor zowel het voor-, hoofd- als nagerecht. Zet de gerechten met de hoogste marge dus boven- of onderaan. Succes verzekerd!

4.Mooie plaatjes op de menukaart!

Prachtige wijngaarden, ambachtelijke boerderijen, mooie producten. Dit soort foto’s zorgen ervoor dat de gasten een lekker gevoel krijgen en zin krijgen om iets te bestellen. Dit levert al gauw een omzetverhoging op van 15-20%. Veel restaurants werken ook al met grote TV schermen waar ze bijvoorbeeld laten zien van welke boerderij het vlees wordt ingekocht. Je ziet de runderen in het weiland lopen. Daarmee creëer je beleving.

5.Sociale bewijskracht aantonen!

Mensen associëren zich graag met anderen die in een vergelijkbare situatie hebben gezeten.  Laat dus zien hoeveel er van een bepaald product is afgenomen. Bijvoorbeeld: ‘Deze wijn is al 250 keer door andere gasten besteld’ of de ‘ runner van de week’ .