Fun & Facts

10 tips om je terras hot te maken

Een terras verhoogt de gezelligheid en omzet van je horecabedrijf.

In Nederland hebben we te maken met de 4 seizoenen. Na de winter begint het voorjaar. De tijd om na te denken over het buitenleven bij het horecabedrijf. Voor de gasten is horeca ontspanning, een stukje vakantie in de eigen omgeving. En de horecaondernemer kan daar op inspringen door zowel binnen als buiten aantrekkelijk te maken. In het voorjaar is het terras aan de beurt: een voorbereiding op een mooi en succesvol seizoen.

Wij hebben 10 tips op een rijtje gezet van terrastrends van 2016.

1. Het matchen van het interieur met het terras. Binnen witte beleving met vooral witte meubels, buiten ook diezelfde sfeer.
2. Werken met thema’s of verschillende stijlen. Zo’ n creatief horeca terras is uitnodigend. Het valt op.
3. Gebruik maken van mooie bakken en potten met aparte beplanting. Bij sommige bedrijven is het mogelijk om potten,planten en bomen te huren of te leasen.
4. Een strandbeleving wordt gecreëerd met een cocktailbar en heerlijk relaxen op loungebanken of loungebedden. Denk wel aan het materiaal en de stof van de banken. Met kunstleer bekleed wordt het snel  te warm.
5. Kleurgebruik kan het verschil maken. Het kan je omzet beïnvloeden. Gasten stappen sneller een restaurant binnen waar warme kleuren in het interieur zijn verwerkt. Warme kleuren zijn bijv. oranje en bruin. Ook posters met natuurbeelden doen het goed. Met zulke beelden blijven mensen langer zitten.
6.  Terrasverwarming voor de koude dagen in het voorjaar. Het terras kan opgewarmd worden met echt vuur. Dat kan met vlam of vuurtafels, tafelhaarden en terras-heaters. Met gezellige buitenlampen maak je dan de sfeer.
7.  Verkoeling op hete zomerdagen. Is mogelijk door parasols en zonneluifels. Maar ook door water verneveling op het terras. Om de paar minuten verspreid dit systeem een zacht wolkje van water. Dit geeft een frisse atmosfeer. De gasten worden niet nat. En het blijft aangenaam op het terras.Dit zie je veel in het buitenland.
7. Pas je menukaart aan om de terrassfeer te creëren. In de zomer zijn ijsprodukten erg lekker. Koude koffies de zogeheten koffiefrappucinos zijn nieuwe binnenkomers. Of een koffiecocktail. Zelf de ijsthee maken.  Of stoere limonades.
8. Meld je aan voor de terras top 100. Vind je zelf dat jouw terras heel mooi en uitnodigend is dan kan je meedoen met de mysteryquest top 100.  Wie weet kom je in de top 3.
9. Nieuwe trend op terrassen zijn de pop-up’s; denk aan een oude bierbar, Tuk-Tuk satégrill, een piaggio scooter met een koffiebarretje, steigerbuizen, butagasflessen, schaduwzeilen etc.
10. Houd het terras schoon. Verwijder de papiertjes, de bierviltjes en andere rotzooi op de grond of tafels. En tafels en stoelen recht. Dat oogt verzorgd.

Weet jij nog een paar tips te noemen?