Fun & Facts

Wist je dit over koffie?

Elke dag drinken we met z’n allen op de wereld zo’n 1,6 biljard koppen koffie weg. Onvoorstelbaar toch! Zo zijn er wel meer feiten die je vast niet wist over koffie.

1. Koffie helpt tegen hoofdpijn. Dus heb jij een drankje teveel op of gewoon hoofdpijn van vermoeidheid/het harde werken, neem dan een sterke bak koffie. Bij hoofdpijn is er sprake van verwijding van het bloedvat in je hoofd, koffie vernauwt juist de bloedvaten door de cafeïne.

2. Eigenlijk zijn koffiebonen de zaden van koffiebessen. Deze rode bessen groeien gedurende 9 maanden aan een boom en worden daarna geplukt en in productie genomen.

koffiebessen

3. Ze zeggen dat koffie is ontdekt doordat een geitenhoeder merkte dat zijn geiten erg druk werden na het eten van de koffiebessen. Waar of niet, koffie werd door mensen wel gebruikt om te eten. Ze mengden de vruchten en zaden met dierlijk vet en aten het als een soort energiesnack.

4. De duurste koffie ter wereld is de Kopi Luwak uit Indonesië. De koffieboon wordt opgegeten door de Loewak, een klein katachtig dier en de uitwerpselen worden gebruikt voor de koffie. Het zou een complexe, afgeronde smaak geven. Gemiddeld betaal je 45 euro per kopje.

5. Na olie is koffie de meest verhandelde grondstof op aarde. Maar waar je door olie regelmatig oorlog krijgt, brengt koffie juist mensen samen. Mooi toch..

Wist je ook dat?

– er elke dag maar liefst 1,6 miljard kopjes koffie over de wereld worden gedronken
– er geen calorieën zitten in een pure kop koffie
– je gerust 3-4 kopjes per dag kunt drinken
– de enige van nature cafeïnevrije koffie de charrieriana uit Kameroen is
– dat je adem eigenlijk helemaal niet gaat stinken van koffie..
– tuurlijk wist je dit: koffie helpt fysieke en mentale prestaties te verbeteren!

Bron: foto