Op de werkvloer

Wifi, daar worden gasten niet leuker van!

Tegenwoordig is technologie niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Iedereen loopt met een smartphone of een tablet onder de arm. Zelfs in de horeca heeft de tablet en de smartphone zijn intreden gedaan. Steeds vaker komt de bediening langs met een tablet of een smartphone om de bestelling op te nemen of om af te rekenen. Steeds vaker zie je ook dat je overal kan inloggen op de wifi van het restaurant of zelfs in de supermarkt. Het gaat steeds meer ons leven  beheersen.

Wat ik soms wel storend vind wanneer je uit eten bent, is dat sommige gasten bijna niet meer met elkaar praten. Ze zitten de hele tijd met hun telefoon in de hand of met hun tablet voor hun neus. Dit wordt soms zo irritant dat ze niet alleen niet meer met elkaar praten maar ook gewoon de bediening niet meer aankijken. Laatst zag ik twee heren in pak aan tafel plaats nemen. Normale mensen, die nog enigszins sociale aspecten van vriendschap of tafelmanieren hanteren, nemen plaats aan een andere tafel en hebben een gesprek met elkaar. In ieder geval kijken ze elkaar aan als ze met elkaar in gesprek zijn.

Deze twee heren daarentegen waren behoorlijk vol van zichzelf. In plaats dat ze met elkaar aan het praten waren zat de een alleen maar naar de tafel te kijken waar zijn mobiel lag en de ander zat met zijn telefoon in de hand. En toch waren ze behoorlijk in gesprek over de vele euro’s die ze verdiend hadden die week. Toen de bedieningsmedewerker aan tafel kwamen keken ze haar niet aan. Ze bleven naar hun schermen kijken en bestelden wat ze wilden. Dit ging de hele tijd door totdat ze gingen betalen. Zelfs toen vonden ze het niet nodig om de dame in de bediening aan te kijken.

Ik zie dit steeds vaker gebeuren en vind dit behoorlijk ongemanierd. Hoe ervaren jullie dit? Hoe gaan jullie om met Wifi in jullie zaak?