Lazy Time

Whisky proeven is je smaak verrijken: 8 goede whisky bars

Na een bezoek aan deze whisky cafés loop je half tollend naar buiten. Maar wel met een smaakervaring rijker!

De meesten van deze whiskybars bieden ook een assortiment met bieren of wijnen.

Restaurant & Whisky bar Het Kompas, Texel

hetkompastexelHet Kompas is een klein restaurant met verse producten van het eiland. Daarnaast kan de whisky liefhebber kennis maken met maar liefst 2000 unieke en bijzondere whisky’s.

Whisky Cafe L&B, Amsterdam

Whiskycafé-LBAl 40 jaar dé plek in Amsterdam voor de whisky liefhebbers, maar ook voor de kennismakers is dit café een bezoekje waard. Ruik en proef tijdens een van de 12 whiskymenu’s een selectie van de 1400 whisky’s die hier worden aangeboden. Eigenaar is Léon Elshoff, 30 jaar actief in het vak en medeoprichter van het international Whiskyfestival.

 Stadsboerderij De Koebrug, Stavoren

stadsboerderijdekoebrugAlles in het teken van Schotland in Friesland. De producten halen ze van het land en ze bereiden er Schotse gerechten mee, met een tintje Hollandse nuchterheid. Aan de bar vind je ruim 400 soorten whisky’s, welke je kunt proeven tijdens een proeverij, whisky diner of tijdens een borrel.

Café de Toeter, Groningen

DeToeterGroningenAl ruim 25 jaar een begrip in hartje Groningen. Dit café biedt 300 single malt whisky’s en vele soorten speciaal bier. Toeter Blond is het eigen gebrouwen bier.

Café Jos, Nijmegen

CafeJosNijmegenIn 2013 door de Scotch Single Malt Whisky Society uitgeroepen tot beste whiskycafé van Nederland, mede vanwege de presentatie van de 160 whisky’s in het assortiment. Café Jos biedt ook speciaal bieren.

Huppel the Pub, Den Haag

huppelthepubDenHaagOnder het genot van muziek en hapjes, kun je hier whisky kiezen uit 150 soorten of één van de 60 smaken speciaal bier. Waaronder hun eigen gebrouwen bier: huppALE.

Kasteel Engelenburg, Brummen

SONY DSC

Dit hotel/restaurant landhuis biedt het Schotse Whisky Trial arrangement. In het arrangement zit een hotelovernachting, een aperitief en een culinair 4-gangen diner met whisky arrangement. Kasteel Engelenburg heeft 300 single malt whisky’s in haar bezit.

Zeezicht Breda

ZeezichtBredaDit restaurant heeft een brede keuze aan kwalitatief hoge producten. Geniet van goed eten, en proef uit het aanbod van 70 whisky’s, 25 kwaliteitswijnen en maar liefst 250 soorten speciaal bieren.