Tips & trucjes

Voel je beter met honing – 8 tips

Honing is een natuurlijk geneesmiddel vanwege zijn antibacteriële eigenschappen en kalmerende werking. Daarnaast houdt je het vocht in je lichaam vast met honing, en dat is vooral goed als je ziek bent. Honing is natuurlijk ook nog eens erg lekker, het is daarom geen straf om deze drankjes te drinken als je je niet helemaal top voelt. Plus een aantal andere receptjes voor een goede weerstand.

1. Keelpijn en/of verkouden?

verkouden1

Meng wat honing met citroen en kokend water (en evt. een schep bruine basterdsuiker bij koorts). De honing helpt te verzachten en samen met de citroen de bacteriën uit je lijf te krijgen.

2. Droge voeten?

drogevoeten

Zo’n dag hard lopend werk, is niet altijd even lief voor je voeten. Gebruik deze zelfgemaakte crème om je droge voeten te verzachten.

Recept: een aantal el honing (warm is beter smeerbaar), 2 el volle melk, het sap van een halve sinaasappel. Mengen en smeren!

3. Maagklachten?

maagpijn

Kook wat water met gember en honing en drinken maar. Het verzacht en de gember bevordert de bloedsomloop. Dit helpt echt!

4. Pijnlijke spieren?

pijnlijkespieren

Maak je eigen sportdrank en geef je energie een boost. In kokosolie zitten daarnaast elektrolyten die helpen bij uitdroging, handig voor pijnlijke spieren.

De basis: een kopje koud water, mespuntje zeezout, 2 el honing..

Varieer door er kokoswater, aardbeien, limoen/citroen of sinaasappelsap en evt. ijsblokjes bij te gooien en daarna goed blenderen.

5. Brandend maagzuur

brandendmaagzuur

Recept: Kokend water mengen met honing en 3 el appelciderazijn

6. Slechte adem?

vieze adem

Meng wat citroensap, met een mespunt kaneel en baking soda, warm water, en een halve tl honing. Nu is het een kwestie van even goed gorgelen en alle ‘stinkende’ bacteriën worden weggespoeld.

7. Droge huid?

scrub

Maak een mengsel van honing en bruine suiker en scrub je huid daarmee.

8. Trek in een sigaret?

ananas

Maar wil je liever stoppen? Neem dan een stuk ananas en daarna een theelepeltje honing. Het schijnt de drang naar een sigaret te minderen.

Bron: 1,2,3,4,5,6,7,8