Fun & Facts

Vijf voorbeelden van fout afsluiten einde dag!

Vijf voorbeelden van fout afsluiten. Iedereen heeft er tenslotte een hekel aan.

Wat is nu het aller, aller, aller irritantst wat je in de horeca moet doen? Nou voor mij is het zeker wel het opruimen na sluitingstijd. Misschien zullen de meeste van jullie wel denken: “dat is juist lekker. Iedereen weg alleen nog de sluiters met een heerlijk drankje en de stofzuiger en sopemmers in hand”. Ik heb dit nooit zo ervaren. Al helemaal niet als je een giga drukke dag achter de rug hebt. Dan wil je eigenlijk gewoon je sloof afgooien, omkleden en dan lekker naar huis gaan. Maar natuurlijk wel eerst die heerlijke sluitborrel. Maar goed, de schoonmaak hoort er ook bij. Omdat het al niet de meest favoriete werkzaamheden zijn, is het nog meer vervelend als jij de volgende dag moet openen en er super slecht gesloten.

Wij hebben een kleine opsomming gemaakt van de sluit fails in de horeca.

  • Koffiemachine is slecht schoongemaakt. De draplade is nog vol. De stoompijpjes zitten nog onder melkresten.
  • De biertap is niet niet goed schoongemaakt. Het is allemaal nog plakkerig en wanneer je in de buurt komt, komt er een stof van fruitvliegjes vanaf.
  • De dweil en de volle emmer staan nog midden in de zaak. Fijn dat er goed is gedweild maar nog fijner is het wanneer je collega zijn volle, en vieze, emmer heeft leeggegooid.
  • Bestek is niet gepoleerd. Als je als eerst op de zaak bent en je komt de keuken binnen en je ziet al het bestek van gisteravond nog ongepoleerd in de bestekbakken staan.
  • De was niet aangezet. Altijd fijn als je collega’s hier sloven en shirts in de was gooien, maar nog fijner is het als er ook collega’s zijn af en toe eens de was aanzetten zodat er de volgende dag ook gewoon schone werkkleding is.

Hebben jullie bepaalde ergernissen van het opruimen na sluitingstijd? Wij horen ze graag.