Fun & Facts

Vijf ergernissen op een rij!

Je leest soms wel eens rijtjes van irritaties vanuit het personeel of vanuit de gasten. Maar eigenlijk heeft iedereen zo zijn of haar ergernissen. Wat ik altijd heel vervelend vind in de horeca is wanneer je bijna gaat sluiten en er een hele grote groep binnenkomt met de vraag: “kunnen wij hier nog met een mannetje of 10 eten?!’ Dan kun je mij echt afschieten. Vooral als je al een super drukke dag achter de rug hebt.

Wij hebben vijf ergernissen voor je op een rij gezet. In deze lijst kan iedereen zich denk ik wel herkennen.

  1. Ruim een uur voor tijd al de tent dichtgooien. Je bent dan al zo hongerig omdat iets is uitgelopen en je wilt graag nog een hapje eten. Maar niemand is nog open. Of ze zijn nog open maar de keuken is al lang dicht. “Ja, sorry het was een rustige avond, daarom hebben we de keuken eerder dicht gegooid”.
  2. De gemeentelijke inspectie komt langs. Of je als eigenaar even mee naar buiten wilt lopen. Het terras staan 5 centimeter buiten de aangegeven ruimte voor het terras. Geen waarschuwing gewoon direct een bon.
  3. Leveranciers komen nieuwe kratten met drankjes afleveren. Je hebt het druk maar jij hebt al de kratten met lege flesjes al klaargezet. De leverancier geeft aan dat hij wel weet waar hij alles moet neerzetten. Kom je na 30 minuten beneden zie je dat hij de lege flessen niet heeft meegenomen en dat het gangpad helemaal geblokkeerd is.
  4. Niets is meer vervelend als een vies toilet. Hoe moeilijk is het nou om het toilet goed bij te houden. Net naar het toilet geweest en de handdoeken zijn op. Of de wc-papier is op. Of de handdroger werkt niet. Zeep is leeg. Allemaal best vervelend.
  5. Je hebt wel eens van die gasten die het nodig vinden om servetjes of bierviltjes tot microniveau te verkleinen. Leuker is wanneer alle gasten aan tafel dit ook besluiten te doen en jij aan het eind alle troep op en onder de tafel mag gaan opruimen. Vooral als het versnipperde viltje nat is.

Hebben jullie nog leuke aanvullingen?