Op de werkvloer

Verhalen van de werkvloer: vuile vaat? Niet mijn taak..

Vuile vaat? Niet mijn taak..

Het zit lekker vol vandaag, het mooie weer is in aantocht en het terras begint zich weer te vullen met hongerige gasten.

Als een echte tangodanser beweeg je sierlijk langs de tafels met je volle dienbladen. Je loopt naar een nieuw tafeltje en neemt hun bestelling op. Naarmate de printer de bonnen in een rap tempo begint uit te spugen en je collega’s op de bellen blijven rammen voor het lopen van eten en drinken, valt je dit ineens op:

Iedere keer als jij in alle haast met volle handen de keuken in komt lopen stapelt de vaat zich steeds meer op. Je merkt op dat de keuken het te druk heeft om ook nog om te kijken naar de vaat.

Als een echte tangodanser beweeg je sierlijk langs de tafels met je volle dienbladen.

“Ping”, je moet weer lopen want er staan drankjes te wachten om weggebracht te worden. Je collega’s stormen één voor één naar binnen met volle handen. Na 10 minuten kom je terug want het bestek raakt op in de keuken.

Je ziet een enorm zootje ongeregeld opgestapeld en denkt: “Nu omdraaien, weglopen en net doen of je het gewoon niet zag, een andere collega gaat wel helpen”.

Ondanks de drang naar schone vaat die de hongerige gasten verlangen denk je:
“Jaaa, het zal wel. Niet mijn taak nu, ik doe het toch altijd al.”