Op de werkvloer

Van de werkvloer: Wat een dag!

Het is vandaag een super drukke dag. De vakanties zijn weer begonnen en dat is te merken ook. Veel mensen doen de stad Amsterdam aan. Het wordt weer ouderwets zigzaggen tussen de tafels door. “Wij kunnen hier vast wel met 9 man plaats nemen he?” Je kijkt naar de tafel en je ziet dat de andere helft van de groep de toko al verbouwd heeft. “Ja hoor, tuurlijk, neem lekker plaats.” Gelukkig kan je via het andere stukje doorgang nog lopen.

“Richard, dit gaat zo niet werken he!” Hoor je achter je. Voordat je nog iets kan zeggen zie je dat een gezin aan een ander tafeltje plaats heeft genomen en hun kinderwagen half op het looppad heeft geparkeerd. “Sorry mevrouw, maar zou u de kinderwagen ergens anders kunnen parkeren?” Ik heb de wagen nodig voor de baby, is het antwoord. Je legt vriendelijk uit dat het nu niet meer mogelijk is om hiertussen te lopen om de andere gasten te bedienen. “Misschien is het een idee om aan die tafel te zitten?” Er komt een flinke zucht over haar lippen en het gezin besluit op te staan en naar de andere tafel te lopen.

Voordat je verder wilt lopen naar de nieuwe tafel voel je een doffe klap tegen je been aan. Vervolgens hoor je een hard gehuil. Je kijkt naast je en je ziet dat een klein kindje tegen je is aangerend en gevallen. Eigenlijk kan het je niet veel schelen want je hebt al een aantal keer gezegd dat het hier geen speelparadijs is. Aaah, gaat het? Is het enige wat je zegt en je loopt door.

Zo snel als het druk is geworden, zo snel kan het ook weer leeg lopen. Het lijkt erop alsof iedereen tegelijk wilt afrekenen. “Is alles naar wens geweest?” En dan krijg je een hele toespraak over je heen dat het niet te eten was. Het gekke is dat zij hier niets eerder over hebben gezegd en alles hebben opgegeten. “Meneer, waarom had u niets gezegd over het eten toen ik langs kwam om te vragen of alles naar wens was?” Meneer mompelt wat onverstaanbaars en zegt alleen nog: “wil graag pinnen!” Nou, het was me wel weer een dag zeg! Zeg je tegen je collega die eventjes is gaan zitten met een wijntje. De deur in het slot horen draaien is dan het fijnste geluid wat je vandaag hebt gehoord.