Op de werkvloer

Van de werkvloer: luidruchtige gasten

Het is wat onrustig op de werkvloer. Veel dingen komen tegelijk en het terras zit ramvol. Veel gasten komen een borrel doen om het weekend goed in te luiden. Binnen struikel je over de kinderwagens en de kinderen die rondrennen en roepen: “Haaaaaaaa, papa, papa, kijk dan, kijk dan!!!” Maar papa is druk bezig met zijn verhalen van zijn werkweek.

De grappen zijn niet zo goed om er zo hard om te moeten lachen, maar ja, wie ben ik.

Tussen al deze geordende chaos zitten mensen die een kopje koffie komen doen en/of een hapje komen eten. Je staat alles op het terras even te bekijken vanuit de deuropening. Alles is bij ons gelukkig onder controle. Ordo ad Chao, spookt er door mijn hoofd. Orde uit chaos. Dat is precies wat zich nu onder mijn neus voltrekt. Tussen al het gebruis zie je een tweetal tafels zitten. Zij kijken geërgerd. Al snel vind je de bron van hun ergernis. Naast hun zit aan tafel een viertal heren. Ze lachen zeer luidruchtig. Wellicht nog niet heel irritant maar ik merk nu zelf ook op dat het bijna, letterlijk, om de 4 seconden los barst in keihard lachen. De grappen zijn niet zo goed om er zo hard om te moeten lachen, maar ja, wie ben ik. Ik merk aan de twee tafels ernaast dat zij zich erover beginnen op te winden. Ik loop naar de vier heren toe en vraag op een vriendelijke manier of ze het iets rustiger aan kunnen doen omdat andere gasten last hebben van hun vertier. “Ja, tuurlijk, sorry man!’ is het antwoord dat ik krijg. Ik bedank hen vriendelijk en krijg een “bedankt” knikje van de twee tafels.

Ik loop naar binnen en vijf minuten later zie ik een van de twee tafels opstaan en met de heren praten. Ik kon nog net opvangen: “Wat zijn jullie vreselijk irritant met dat onnodig hard gelach!” Ik zie dat er geld op tafel ligt en dat ze snel en boos weg benen. Ik wilde er nog op af lopen maar ze stapten de auto al in en reden direct weg. Jammer, gemiste kans. Ik kijk naar de vier heren, maar die zijn alweer verder gegaan met wat ze al de hele tijd deden, hinder veroorzaken voor de andere gasten. Tot hoever gaat gastvrij zijn, denk ik dan.