Op de werkvloer

Van de werkvloer: gasten die grappig denken te zijn..

Ooh wat is het weer een vrolijke boel op werk. “Zoo, hebben jullie een blik mooie vrouwen opengetrokken vandaag?” Hahaha, klinkt het van het gezelschap aan tafel. Volgens mij is hij de grappenmaker van de groep, denk ik bij mezelf. “Wilt u het bonnetje meneer?” “Nee hoor dank je, ik kan het toch niet terug halen bij de belasting haha”. Goh, die ken ik nog niet, gaat er door mij hoofd. “Dan heeft u in ieder geval een bewijs van goed gedrag” is mijn antwoord, om ook maar een prehistorische opmerking terug te maken.

“Heren, willen jullie een lekker biertje?” “Tuurlijk!” komt er al bulderend van de tafel. “Zullen we lekker een vaasje doen?” “Een vaasje? Ik heb geen bloemen bij me hoor hahaha!” Jaaaaa, die is echt leuk, super origineel ook! Ik typ vijf vaasjes in op mijn handheld en loop naar binnen. “Zo, jullie willen afrekenen heb ik begrepen?” “Jan Willem, betaal jij even? Nee, het is toch Nico zijn beurt, haha ik had vorige keer al betaald hoor. Hoe veel is het eigenlijk? Zullen we anders de hele rekening apart afrekenen? Kees, betaal jij even joh.” Neem de tijd hoor, ik heb zeker geen volle zaak en daarom zeker geen haast. En dat belletje dat je binnen hoort, is een collega die graag wilt dat het eten gelopen wordt, maar let daar vooral niet op hoor. “Zal ik anders straks even terug komen?”

Wat nog het ergste is zijn behulpzame gasten. “We hebben je het makkelijker gemaakt door alvast alle borden op te stapelen” Aah, super maar dat had zeker niet gehoeven. “Kon je het dienblad niet nog voller maken?” met snelle passen begeef ik mij richting tafel 10: “Even kijken heren ik heb hier vier bier en….” “Ooh ik help je wel even” en meneer pakt drie bier eraf waardoor het hele evenwichtssysteem dat je gemaakt hebt, compleet zoek is. Gevolg is dat heel het dienblad omvalt en alles op de grond ligt. “Jaaaaap, wat doe je! Hahaha” klinkt het van de tafel. “Ik help je wel even”… “Nee, dat hoeft niet hoor, ga lekker zitten en geniet van de 3 biertjes die er al zijn”. Glimlachend draai ik mijzelf om en bedenk, ik mag gelukkig over 10 minuten uitklokken!

Wat is de meest standaard en meest flauwe grap die jij gehoord hebt?