Op de werkvloer

Van de werkvloer: Flirten op het terras

“Waajoooo, check die dame aan tafel 10!” “Jongen! Ik heb al 10 blikken en een knipoog uitgewisseld met die “hottie” van tafel 15.” “Tsss, nee man! Die is niet zo leuk als die van 10!” “Jongens, willen jullie even jullie hormonen weer in het gareel krijgen en de menukaart brengen naar tafel één, die is nieuw en graag het eten lopen wat op de pas staat. Dank u!

We zullen er maar niet omheen draaien. Het is zo goed als zomer. De rokjes en de slippers worden weer van zolder gehaald. De sportschool attributen draaien overuren en de “bodyshape” lessen zitten vol. De heren doen een snelle “sixpack” cursus en de vrouwen doen nog maar een extra rondje squats. De Alpha mannetjes zijn opzoek naar een vrouwtje of willen in ieder geval zich laten gelden en imponeren. Terwijl de vrouwen keihard hun best doen om zo goed en zo mooi mogelijk op te vallen.

De rokjes en de slippers worden weer van zolder gehaald. De sportschool attributen draaien overuren en de “bodyshape” lessen zitten vol.

Als je in de bediening werkt dan kom je nog eens wat tegen. Een knipoog, een beantwoorde blik, een grapje of gewoon mooi staan te zijn. De ene mannelijke collega trekt bijna de dienbladen en menukaarten uit de handen van de collega die naar de tafel gaat met de mooie vrouw. Een kleine beetje “baywatch” maar dan met een dienblad en een shirt aan.

Ping! Voor tafel 10. Je krijgt van je collega een briefje toe geschoven: “geef deze aan die blonde op tafel 10”. “Nee, doe het lekker zelf, vriend!” Vijf minuten later kijk ik om en zie ik tot mijn verbazing de kok omgekleed en wel bij tafel 10 staan. “En?!” vraag ik. Helaas, ze heeft al een vriend, was het antwoord. Troost je, de zomer is net begonnen.

Beste Sanne (niet haar echte naam), wij hadden gisteren een leuk en interessant gesprek toen je bij ons kwam lunchen. Je kent mij nog wel want ik heb jou bediend en wij raakte in gesprek over een aantal onderwerpen wat ons beide interesseert. Ik wilde jou graag mijn nummer geven maar door drukte heb ik dat niet meer kunnen doen. Vandaar dat ik op de bedrijfspagina van jouw werk deze post plaats. Ik hoop dat je hem te lezen krijgt en we daardoor weer in contact komen! Tot snel! Groetjes…”

Dit was een actie van een collega om in contact te komen (Ja, echt gebeurd!), dan ben je wel een baas hoor. Het is altijd leuk wat waardering van je gasten te krijgen; bijvoorbeeld dat je leest in een recensie dat op de dag dat jij werkte een gast vond dat er zulke leuke jongens werkten. Afijn, ik houd het verder wel bij een knipoog, een lach en een leuke recensie ;-).