Op de werkvloer

Van de werkvloer: Die is voor Chantal..

Het weer begint nu toch eindelijk te vertellen dat Koning Winter zich heeft terug getrokken en dat de zomer nu toch echt de weg vrij heeft om zich ten volle doen laten gelden. Er heerst vandaag flinke drukte in de stad. De vakanties zijn aangebroken in het land en je merkt dat Nederland in delen bij je op het terras komen zitten.

‘Heerlijk!’ denk je. Het terrasseizoen heeft de aftrap gehad en maakt zich op voor een goed en druk seizoen. “Ping. Wil jij even het eten lopen voor tafel 60!” Hoor je achter je. Je draait je om en ziet daar inspiratie staan voor het personeelseten: ‘Jeetje, ik denk dat ik straks ook een heerlijke baguette gaat bestellen met..’ “Ga je nog lopen of moet het zich zelf gaan verplaatsen?!” hoor je vanuit de keuken. “Nee, nee, sorry zat even te dromen.”

Aarghh @?#.. hoe moet ik nou weer weten wie Chantal is!

Je pakt de 4 borden op en loopt vier naar tafel 60: “Goedemiddag! Wie heeft er van u de Caesar Salade besteld?” “Dat is voor Chantal” vertelt iemand aan de tafel. ‘Aarghh @?#.. hoe moet ik nou weer weten wie Chantal is’ denk ik bij mezelf, maar vriendelijk zeg ik: “Aaaah oké, en wie is Chantal? Een brunette zwaait vriendelijk, “ik ben Chantal”. “En de baguette met home made eiersalade?” “Ja, die is voor Wim!” “En Wim is?” “Die zit nu even op het toilet, maar zet maar neer hoor.” En aan het einde van de rit weet je hoe iedereen heet. Vooral met grote groepen is dit niet de meest snelle en handige manier om te werken. Volgende keer geven we mensen gewoon een cijferplaatje: ‘De caesar salade is voor? Nummer 1.”

Wat zou jij een goede oplossing vinden voor deze ‘kleine’ ergernis?